Olayın duyulmasından sonra Ankara’ya giden baba Mustafa Şahin devletin kendisine gösterdiği ilgiye teşekkür ederek “Devletimizden Allah razı olsun” dedi. Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun her gün kendisine arayarak bilgi aldığını ve kendisine sahip çıktığını kaydeden Baba Şahin, “Olayın duyulmasından sonra Trabzon Belediye Başkanımız beni telefonla arayarak destek verdi. Kendisi Ankara’ya gelemedi ancak yardımcısını gönderdi. Her gün beni arayarak bilgi aldı. Sayın valimiz de bize sahip çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri de bizi yalnız bırakmadı. Trabzon Alay komutanımızın da bizlere yardımını unutamam. Sağ olsunlar burada bizlere maddi destekte de bulundular” diye konuştu.

Oğlunun sağlık durumunun iyiye gittiğini kaydeden Baba Şahin, “Oğlumun iki ayağında da kırıklar ve yaralar var. Bunların iyileşmesi için zamana ihtiyaç var. Doktorlar ne zaman çıkabileceğimizi söyleyemiyorlar. Ancak oğlumun bir ayağına kaybettiği yönündeki haberler doğru değil. Oğlumun iki ayağı da yerinde ve inşallah hastaneden ayaklarının üzerinde yürüyerek çıkacağız. Bura da bulunan doktorlara da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öte yandan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yarın GATA giderek yaralı askeri ziyaret edeceği öğrenildi.