Trabzon Valiliği önünde Gaziler Günü için düzenlenen törene Vali Dr. Recep Kızılcık, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Seyyah Sarıoğlu ile çok sayıda gazi katıldı.

Törende Yüzbaşı Ümit Beğiş’in Garnizon Komutanlığı adına konuşma yaptığı esnada, 8’inci sınıf öğrencisi Faruk Sarı aşırı sıcak dolayısıyla bayılarak yere düştü. Törende bayrak tutmakla görevli olan Faruk Sarı, yere düştüğü esnada bile Türk Bayrağı’nı bırakmayarak tören alanındakilerin duygulu anlar yaşamasına neden oldu. Bayrak ile yere düşüp bayılan öğrenciye ilk müdahaleyi öğretmenleri yaparken, Sarı’nın yerden kaldırıldığı sırada halen taşıdığı bayrağı ise elinden bir polis memuru aldı. Tören bitiminde Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve gaziler Faruk Sarı’nın yanına gelerek durumu hakkında bilgi aldılar. Bir ağacın altında ilk müdahalesi yapılan Faruk Sarı adlı öğrenci olay yerine gelen 112 ekiplerinde hastaneye götürülürken, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Faruk Sarı’nın bayrak ile bayılmasından çok etkilendiğini dile getiren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Seyyah Sarıoğlu “Törende bir öğrencimiz bayılıyor ama bayrakla yere düşüyor. İşte Türk Milleti, o vaziyette bayrağını bırakmıyor ve yere düşüyor. Bizler böyleyiz, Atamıza, askerimize, milletimize sahibiz” diye konuştu.

Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen törene Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şubesi adına konuşma yapan Emekli Jandarma Astsubay Yusuf Yılmaz “Milli mücadelemizi başlatan Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Savaşı’ndan sonra 19 Eylül 1921 tarihinde Gazi unvanı verilmiştir. Bu günün Gaziler Günü olarak kutlanması Devletimizin gazilerimize duyduğu şükran ve önemin ifadesidir. Bu günün 91’inci yıldönümünde diyoruz ki; Mehemetçiğimizin ülke bütünlüğünü ve barışını bozmak için fırsat arayan terör örütüne karşı amansız mücadelesini devam ettirmektedir. Bu mücadelede yüzlerce askerimiz şehit olurken yüzlercesi de gazi unvanına ulaşmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmeye çalışanlar şunu hiçbir zaman akıllarından çıkarmasınlar ki, en sıkıntılı dönemlerinde dahi bu millet ulusal gücünü mazisi zaferlerle dolu şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ve bu kuvvetin emanet ettiği şehit ve gazilerinden alır. Bu acılı günlerimizde daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu, bunu göstererek şehit ve gazilerimizin kanlarının yerde kalmayacağını gözü dönmüş gazilere bir kez daha hatırlatmalıyız. Dün olduğu gibi bu gün ve her zaman aziz vatanımızın savunmasında canımızı feda etmeye hazırız. Bizim için bu uğurda şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz, şehit nurlanmış gazi onurlanmış askerdir. Başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi şükran ile anıyoruz” dedi.

Törende Trabzon Garnizon Komutanlığı adına konuşan Yüzbaşı Ümit Beğiş ise tüm şehit ve gazileri minnetle andıklarını ve onlara şükran borçlu olduklarını dile getirdi.