Bıçakçı, yaptığı yazılı açıklamada, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğünce yayınlanan genelge ile araç muayene istasyonlarında Lpg takılı araçlar için en geç bir ay önceki tarihe ait gaz sızdırmazlık raporu aranması zorunluluğunun kaldırıldığını, gaz sızdırmazlık raporu bulunmamasının ağır kusurdan hafif Kusura dönüştürüldüğünü belirtti.

Bu durumun 2012 yılı Ocak ayı başından itibaren gaz sızdırmazlık testlerinde ciddi bir düşüşe neden olduğunu ifade eden Bıçakçı, şunları kaydetti:

"Yeni uygulama ile 2005 yılından önceki denetimsiz ortama geri dönülmüş, özellikle son yedi yıldır gerçekleştirilen sistemli, disiplinli denetim sayesinde oluşan Yaygın güvenilirlik ortadan kalkmaya, halkın can ve mal güvenliği ciddi bir şekilde tehdit edilmeye başlanmıştır. 2005 öncesinde imalat, montaj ve kullanıma dair denetim ve kontrollerin yapılmaması, araçların Lpg'ye dönüşüm tadilatında standart olmayan malzemelerin kullanılması gibi nedenlerden dolayı meydana gelen kazalarda önemli can ve mal kayıpları oluşmuştu. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın odamıza yaptığı yetki devri sonucu bakanlık, odamız, TSE ve sorumlu sektör işbirliğiyle sonun çözümlenmiş, kayıt dışı uygulamalar en aza indirilmişti. Bu da son yedi yılda yakıt türü bilinmeyen araç sayısını 3.5 kat azaltmış, Lpg yakıtlı araç sayısı 3.5 kat arttırmış, bu duruma bağlı olarak Lpg yakıtı tüketiminde de artış gerçekleşmişti."

Sızdırmazlık raporu vermeye yetkili kuruluşlar arasında 75 il, 24 ilçede sabit, 154'ü gezici olmak üzere ülke genelinde toplam 253 noktada örgütlülüğe sahip olmaları itibariyle araç denetimlerinin çoğunluğunun odaları tarafından yapıldığını anlatan Bıçakçı, şöyle devam etti:

"Odamızın uzman teknik personeli, sızdırmazlık testleri sırasında araçlarda 85 noktada kontrol yapmaktadır. Ülkemizde yaklaşık 3 milyon 500 bin Lpg'li araç bulunmaktadır. Yeni uygulama ile merdiven altı tabiriyle anılan, uzman olmayan kişilerin çalıştığı kontrolsüz ve denetimsiz firmalar piyasaya tekrar hakim olacaktır. Gerek kamu idaresi, gerek ilgili sektör, gerekse ilgili esnaf ve halkımızı çok olumsuz etkileyecek olan bu uygulama ile can ve mal güvenliği de büyük ölçüde riske sokulmaktadır. Bundan dolayı odamız, ilgili genelge hakkında hukuki süreci başlatmıştır. Lpg sızdıramazlık testini sadece araç sahibinin isteğine bırakmak, diğer insanları hiçe sayan bir tutumdur. Uygulama ile her gün binlerce araç Lpg sızdırmazlık testini yaptırmadan, eksiklerini gidermeden araç muayene istasyonlarında periyodik muayenesini yaptırmakta ve trafiğe bir

'tekerlekli bomba' olarak salınmaktadır. Araçların trafikte tekerlekli bomba olarak dolaşmasına izin verilmemesi ve bu yanlıştan bir an önce geri dönülmesini için gerekli adımların atılmasını bekliyoruz."