Caddede yaya etkisi nedeniyle yetiştirilemeyen leylandi serviler sökülerek yerlerine bölge iklimi ve caddenin güneş alma süresi hesap edilerek özel bir gürgen ağacı dikiliyor. Carpinus Betulus olarak da bilinen bu türün en önemli özelliği yatayda fazla dal yapmaması ve tekrarlanan budamalara dayanıklı olarak istenilen şeklin verilebilmesidir. 

Dikilen yeni ağaçlar ile birlikte yaya geçişlerinin daha rahat bir şekilde yapılması ve caddede yeşil algısının artırılması amaçlanmaktadır. Ayrıca cadde kaldırımları yeniden düzenlenirken, ağaçların etrafına görme engelliler için hissedilebilir zemin uygulaması yapılıyor. Caddenin akşamları daha işlek hale getirilmesi için de Uzun Sokak ve Cumhuriyet Caddelerindeki gibi salkım ışıklandırma yapılacak. 

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon’un bir esnaf şehir olduğunu kaydederek, esnafların sorun ve isteklerinin kendileri için önemli olduğunu belirtti. Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon’un önemli alışveriş merkezlerinden biri olan Gazipaşa Caddesi esnafı ile geçen ay Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Toplantıda esnafımıza Gazipaşa Caddesi’nde yapılacak düzenlemeler ile ilgili sonum yaptık. Onlarında görüş ve önerilerini aldık. Bunun üzerine Gazipaşa Caddesi’nde gerekli düzenlemeli başlattık. Ağaçlandırma, düzenleme çalışmalarının ardından caddeyi salkım ışıklandırma denilen tarzda yeniden ışıklandıracağız. Amacımız kentimizin simge yerlerinden biri olan Gazipaşa Caddesini daha da hareketli hale getirmektir” ifadelerini kullandı. 

Gazipaşa esnafı da yapılan düzenlemelerden memnun olduklarını kaydederek, çalışmalardan dolayı Trabzon Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Belediye ayrıca şehrin diğer önemli alışveriş merkezlerinden biri olan Kahramanmaraş Caddesi’ni de ağaçlandırarak, görme engelliler için hissedilebilir zemin uygulaması çalışması yaptı.