CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Nazım Özcan, “Şehrin en önemli caddesinde “trafik sorununu çözeceğim” mantığıyla trafik tek şeritten akıtılmış ama caddenin yarısını da paralı park haline getirilmiş. Böyle bir şey ne akla ne de mantığa sığar” dedi.

GAZİPAŞA’YI YENİDEN CANLANDIRACAĞIZ
CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Nazım Özcan, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya ve partililer seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Trabzon’un adeta atar damarı olan Gazipaşa Caddesi’ni ziyaret eden CHP Ortahisar Belediye Başkanı Nazım Özcan ve ekibi Gazipaşa Caddesi esnafını tek tek gezerek sorunlarını dinledi.

GAZİPAŞA ESNAFI PERİŞAN
Trabzon’un en önemli sorunlarından birisi olan trafik, yeni düzenlemenin ardından en çok Gazipaşa Caddesi esnafını vurdu. Bu anlamda Gazipaşa esnafının oldukça dertli olduğunu ifade eden CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Nazım Özcan, “Bilindiği üzere mevcut belediye trafikte yeni düzenleme yaparak şehir trafiğini tersine akıtmıştır ve bu formül çözüm olmamış aksine Trabzon trafiğini daha çok kilitlemiştir. Bunun yanı sıra esnafımız da mağdur olmuştur. İnsan vücudunda atar damarlarla, toplardamarlar vardır. Atar damarları toplar damara, toplar damarı atar damara bağlarsan ne olur, başlarsın titremeye ve vücut artık bu durumu kaldıramaz hale gelir. Burada da aynı işlem yapılmış. Şehrin en önemli caddesinde “trafik sorununu çözeceğim” mantığıyla trafik tek şeritten akıtılmış ama caddenin yarısını da paralı park haline getirilmiş. Böyle bir şey ne akla ne de mantığa sığar. Buradaki esnaf perişan olmuş ve Gazipaşa esnafı eski cazipliğini kaybetmiştir” dedi.



BU SORUNU ÇÖZECEĞİZ
Trabzon’un trafiğini rahatlatacak ve park sorununu da çözecek projeleri hazırlattığını ifade eden CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Nazım Özcan, “Trabzon’un en önemli sorunlarının başında trafik ve park sorunu geliyor. Yıllardan beri bu sorun çözülemedi. Proje mühendislerimiz Trabzon trafiğini ve park sorununu çözecek projelerini hazırladılar. Çok yakında bunları da açıklayacağız ve başkan olmamız halinde bu sorunu çözeceğiz” dedi.

ÖNCE TRAFİĞİ ALT ÜST ETTİLER SONRA OTOPARKA ÇEVİRİP ESNAFI ÖLDÜRDÜLER
CHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya ise “Önceden Gazipaşa Caddesi’nde boş dükkan bulmak mümkün değildi. En iyi iş yapan dükkanlar buradaydı. Şimdi bir çok dükkan boş. Bu cadde Trazon’un sembol caddelerinden biriydi. Önce trafiğini alt üst ettiler, sonra otoparka çevirdiler esnafını öldürdüler. Gazipaşa esnafını tek tek dolaştık söyledikleri şu: “Bu trafik ve otopark uygulamasından sonra işlerim yüzde 80 oranında azaldı. Bize zulüm ediyorlar. Çünkü insanların işiyle ekmeğiyle oynamak zulümdür” dedi.