Ülkemizin gelecek 5 yıl içinde ulaşmak istediği 11. Ulusal Kalkınma Planı’nın önemine vurgu yapan Vali Yücel Yavuz “Ülkemiz genelinde ‘Geleceği Birlikte Planlayalım’ sloganıyla 2019-2023 yıllarını kapsayacak olan Kalkınma planımızın sahada bire bir tarafların buluşmasıyla katkı sağlanmasına yönelik güzel bir faaliyet yapılıyor.

Doğu Karadeniz Kalkınma ajansı olarak 6 ilimizi kapsayan ve yine sizlerin de katılımıyla fikirlerinizi, görüşlerinizi, katkılarınızı almaya yönelik güzel bir düşünce ortaya konulmuş. Hakikaten katılımcı, tarafların görüşlerini alıp değer katacak olan bu proje sadece Türkiyemiz için değil bölgemiz ve dünya insanlığı için çok büyük önem bir önem arz ediyor. Millet olarak kendi öz değerlerimizi, varlığımızı ortaya koyan kaynaklarımızı, düzenli, optimal bir şekilde kullanmak durumundayız. Artık bunu israf edecek durumda değiliz. Bize ülkemize milletimize hiçbir faydası olmayan hepimizi ilgilendiren konuları düzeltmek, bununla ilgili yapılacakları hepberaber kafa yorarak ortaya koymak zorundayız. Burada alınan değerlendirmeler, veriler ükemizin geleceği için çok büyük katkı sağlaması hedeflenen bir çalışmaya dahil olacak. Cumhuriyetimizin 100.yılı olan 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olacağız. Biz var olan potansiyelimizle bunu hak ediyoruz. “dedi.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı yetkilileri, bölge illerini kapsayan 11. Ulusal Kalkınma Planı ile ilgili sunum yaptılar.