Kadınlara mobil teknoloji eğitimi vermek için başlatılan Geleceği Yazan Kadınlar isimli projenin birinci aşama eğitimleri 10 – 11 Haziran’da 18 ilde bin 400 kadının katılımıyla başladı. Sınavlarda başarılı olan kadınların yer aldığı eğitimlerde, katılımcıların teknoloji sektöründe çalışmak veya mobil teknolojileri kullanarak iş fikirlerini hayata geçirmek için gerekli becerileri kazanmaları hedefleniyor.
 
Başarılı projelere Silikon Vadisi yolu açılacak
 
Eğitimi başarıyla tamamlayarak iş planı hazırlayan kadınlar içinden yapılacak seçim sonucunda belirlenecek girişimci adayları, Silikon Vadisi’ni ziyaret edecek, Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinden mentorluk alacak ve işini ileriki aşamalara taşımak isteyenler potansiyel yatırımcılarla bir araya getirilecek.
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda başlayan eğitimlere 33 kadının katıldığını belirten TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, teknolojiyle uyumlu iş fikirlerinin günümüzde büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Yeni dönemin teknolojilerini geliştirebilen ve verimli bir şekilde kullanmak için gerekli becerilere sahip olanlar, yeni dönemin kazananları arasında yer alacak” dedi.