Açılışa Vali Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık’ın yanı sıra Trabzon Belediye Başkan Vekili Nusret Onur, Arsin Yeşilyalı ve Maçka Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

Bir Trabzonlu olarak memleketini unutmayan Turgut Aydın ve ailesine teşekkür eden Vali Kızılcık, bütün Trabzonlu işadamlarını da aynı duygu ile Trabzon’umuza yatırım yapmaya davet etti.

Yapılan yatırım neticesinde şuan için 300 kişinin istihdam edileceği bir alanın açılışında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kızılcık, “ Trabzon’da 61 mağazanız olduğunu öğrendik. Trabzonlular olarak 61 rakamının bizim için anlamı büyük. Son yıllarda Turgut amcamızın ne kadar iyi bir gönül insanı olduğunu gördüm. Bölgemizden başka yerlere gidip tırnaklarınız ile kazıyarak oralarda bir ün sahibi oldunuz. Turgut amcamız ve ailesi asla Trabzonlu olduklarını hangi koşullardan geldiklerini unutmamışlar. Vefa borçlarının gereği doğdukları topraklara hizmet etmeye çalışmışlar. Bu yatırımı da bu anlayışla yapıldığını düşünüyorum” dedi.

Ekonomik kriz devam ederken emin adımlarla gelişen bir markayı oluşturmanın ancak bir Trabzonlu yatırımcıya yakışacağını ifade eden Vali Kızılcık, “Ülkemizdeki istihdamın artmasına imkan sağladığınız için sizlere şükranlarımızı arz etmek istiyorum. Tüm o çetin mücadele koşullarında ayakta kalmayı başaran hemşerilerimizin, doğdukları memlekete katkı sağlamalarını beklediğimizi ifade etmek isterim. Globalleşen dünyada bu tür yatırımların yapılması kaçınılmazdır. Kalbi Trabzon aşkıyla çarpan Turgut beyin ve ailesinin memleketine neler yapacağının arayışında olmaları bizleri son derece sevindirmiştir” şeklinde konuştu.

A101 Mağazaları Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Aydın ise, A101’in bir Trabzon markası olduğunu kaydederek, “Trabzon’umuza daha neler yapabiliriz arayışı içerisinde olduk. Bundan sonra da elimizden geleni yapmaya çalışacağız. A101 Markasının oluşmasına katkılarından dolayı oğluma ve personellerimize teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Ülke genelinde bin 600 mağazası bulunan A101 Mağazalarının 13. Bölge deposunun açılışı Vali Kızılcık ve beraberindeki heyet tarafından yapıldı.