İftar programında  kurucu üyelere hitap eden Başkan Genç, "Bu mübarek Ramazan vesilesiyle iftar soframızı sizlerle paylaştığım için Cenab-ı Allah'a hamdolsun. Ne mutlu bize ki ve ne mutlu burada olan kadrolara ki Cenabı Allah bize; kendisini milletine, dinene adamış ve böyle bir hizmetin peşinde koşan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bu hizmet kervanında yer aldık." dedi.  

"DEVLETİMİZİ BÖLEMEYECEKLER"
Başkan Genç, "Bu vesileyle de bir kez daha Şırnak'ta şehit olan askerlerimize de Cenabı Allah'tan rahmet ve minnet dileklerimi iletiyorum. Bu milleti, bu devleti bölmek isteyenler asla ve asla emellerine ulaşamayacaklardır. Bu millet o kararlı duruşu en son 15 Temmuz'da namluya karşı göğsünü siper ederek ortaya koymuştur. Bizler de bu sorumluluğun gereği olarak daha çok çalışıp daha çok gayret edeceğiz. Bize verilen bu emaneti, hakkı yerine getirmiş olacağız.  Bu davete icabet ettiğiniz için hepinize yürekten teşekkür ediyorum." diye konuştu. 

GENÇ'E TEŞEKKÜR ETTİ
AK Parti Trabzon Kurucu İl Başkanı İbrahim Keskin ise konuşmasında iftar programlarını geleneksel hale getiren Başkan Genç'e teşekkür ederek, "Bu iftar programları vesileyle birçok arkadaşlarımızla görüşme, dertleşme fırsatı buluyoruz. AK Parti kurulurken o dönemde Büyük Birlik Partisi İl Başkanlığından yeni ayrılmıştım. Türkiye her yönüyle tükenmiş, bütün umutlar, bitmişti. Tek umut Recep Tayyip Erdoğan'dı. Türkiye'nin kurtuluşa giden yolunu açacak diye bekleniyordu. Ben de buna canı gönülden inanan insanlardan biriydim. O gün başladığımız bu mücadele Allah'a şükür bugün çok büyük boyutlara ulaştı. Türkiye artık ayakları üstünde duran, itibarı olan ve sözü dinlenen bir ülke konumuna geldi. Bu bulaşmaları geleneksel hale getiren sayın belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç'e çok teşekkür ediyorum." diye konuştu. 

"BİR HOŞ SEDA BIRAKTINIZ"
Eski Belediye Başkanlarından Niyazi Sürmen de konuşmasında, "Teşkilatımızın güzide insanları hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Para, bul makam, mevki, servet gelip geçici... Kalıcı ne biliyor musunuz? Bu gök kubbede bir hoş seda bırakabilmektir. Sizler de hoş seda bıraktınız. Ve başarılı oldunuz. Hepinize saygılar sunuyorum." ifadelerine yer verdi. 

"SİZLERİ MAHCUP ETMEYECEĞİZ"
Kurucu üyelere hitabında "Sizlerin açmış olduğunuz bu yolda sürekli yürümeye gayret ediyoruz" diyen AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, "Bizler sizlerle gurur duyuyoruz. Sizlere layık olabilmek için gece gündüz gayret ediyoruz. Eksiğimiz, gediğimiz mutlaka olacaktır. Ama sizlerden bu noktada bizleri uyarmanızı bekliyoruz. Emin olun ki sizlere helal gelmemesi için, sizleri mahcup etmemek için, sizlerin yüzünü kızartmamak için gece gündüz gayret ediyoruz." diye konuştu.  
Ortahisar Belediyesi Meclis Başkanvekili Seyfullah Kınalı, "Bu parti kurulduğu zaman sizler bu kutsal davayı sırtlandınız. Bugün Türkiye'de nelerin değiştiğini görüyoruz. O günlerde bu davanın içinde olmak her babayiğidin harcı değildi. Neler çektiğimizi çok iyi biliyorum." diye konuştu.  

"PARTİMİZİ GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ"
Konuşmasında AK Parti'nin sağlam temeller üzerinde kurulduğuna dikkat çeken AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, "Her toplantıda kurucularımızdan bahsediyorum.  Bu davanın buraya gelmesinin ana aktörleri sizlersiniz. Sağlam temeller üzerine kurduğunuz bu partiyi geleceğe taşıma adına gayret ediyoruz. Bu işin asıl kahramanları sizlersiniz. Partimizin kurulduğu dönemde herkes bu parti kapatılacak diyorken bizler erdemliler hareketi olarak bu davayı büyüttük. Katıldığınız için de hepinize teşekkür ediyorum. Bu geleneksel iftar programımızın uzun yıllar devam etmesini diliyorum. Ramazanımız, iftarımız mübarek olsun." ifadelerine yer verdi.