Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’ten Ankara’da Trabzon’la ilgili turizm, kentsel dönüşüm ve altyapı projeleriyle ilgili seri ziyaretlerde bulundu. Başkan Genç; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Cahit Turhan’ı, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan’ı ve Kültür Turizm Bakanı Yalçın Topçu’yu ziyaret ederek Trabzon’a yapılması gündemde olan projeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.  Başkan Genç ilk olarak Karayolları Eski Genel Müdürü ve şimdiki Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Cahit Turhan’ı ziyaret etti.  Mehmet Cahit Turhan’ı başdanışmanlık görevine getirilmesi dolayısıyla tebrik eden Başkan Genç, “Bugüne kadar geldiği görevlerde ülkemize çok iyi hizmetler yapan hemşerimiz Cahit Turhan’ın bundan sonra Cumhurbaşkanımızın başdanışmanlık görevinde de başarılı olacağından en ufak bir şüphem yok. Sayın Turhan’ın Karayolları Genel Müdürü iken karayollarında yapmış olduğu büyük hizmetlerden Trabzon ve bütün Karadeniz payına düşeni almıştır. Şimdi de Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olması hasebiyle kendisinden Trabzon’a yapılması gündemde olan vizyon projeleri konusunda destek istiyoruz. Yöremize olan önceki hizmetlerinden gördüğümüz kadarıyla da bu desteklerini şimdi de esirgemeyeceğinden eminiz.” diye konuştu.


TOPÇU’DAN TURİZM YATIRIMLARI İÇİN DESTEK İSTEDİ

Başkan Ahmet Metin Genç’in ikinci durağa ise Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu oldu. Bakan Yalçın Topçu’yla Trabzon’daki turizm faaliyetleri ve turizm projelerini konuşan Başkan Genç, turizmin Trabzon’da son yıllarda büyük sıçrama yaptığını, kamunun ve özel sektörün yapacağı yatırımlarla da turizm ekonomisinin katlanarak artacağını kaydetti. Turizm gelirlerinde kayıplar yaşanmaması için ‘Yeşil Yol’ gibi yeni turizm yatırımlarının Trabzon’a kazandırılması gerektiği üzerinde duran Başkan Genç yapılacak yatırımlar hakkında da Bakan Topçu’dan destek istedi. Bakan Yalçın Topçu ise Trabzon’daki turizm hareketliliğinin son derece sevindirici olduğunu belirterek bu hareketliliğin artırılması için Turizm Bakanlığı’nın gündeminde olan projeler olduğunu kaydetti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUŞULDU

Başkan Ahmet Metin Genç son ziyaretini TOKİ Başkanı M. Turhan Ergün’e gerçekleştirdi. TOKİ’nin Trabzon’da yürüttüğü kentsel dönüşüm projelerinin konuşulduğu görüşmede Başkan Genç Zağnos Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 4. etabının TOKİ’den devralınacağını ve buraya belediye hizmet binasıyla, hükümet konağı ve kaymakamlık binasının yapılacağını anlattı. Başkan Genç bu projeler ile Akyazı Spor Kompleksi’nin bir an önce tamamlanması için TOKİ Başkanından destek istedi. TOKİ’nin Trabzon’da yürüttüğü toplu konut yatırımlarına övgüler yağdıran Başkan Genç, bu projelerin artırılarak devam ettirilmesi isteğinde bulundu. Başkan Ergün ise TOKİ’nin sadece Trabzon’da değil yurt genelinde gerek kamu binalarının yapımında, gerekse okullar ve toplu konut alanlarında devasa projelerin altına imza attığını ifade etti.