Diğer yandan bir cemaate mensup kişinin Atatürk'e ve annesi Zübeyde Hanım'a yönelik söylediği iddiaların son derece yakışıksız ve tarihi gerçeklerle bağdaşmayan dedikodular olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, "Türkiye Cumhuriyeti devleti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve son derece dindar bir kadın olduğu bilinen annesi Zübeyde Hanım'ın yıllar sonra tartışma konusu yapılması en çok, Türk milletini kutuplaştırmak, bölmek isteyen güçlerin amaçlarına hizmet edecektir." dedi.

BİLİMSELLİKTEN UZAK DEDİKODULAR

Büyük önder Atatürk hakkında ortaya atılan iddiaların son derece üzüntü verici ve yaralayıcı olduğunu dile getiren Başkan Genç, "Tarihe mal olmuş, liderliği herkes tarafından takdir edilen İstiklâl Savaşı Komutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında söylenen sözler ne ahlaka ne de edebe sığar. Atatürk gibi liderliği bütün dünya tarafından kabul edilmiş bir şahsiyete atılan iftiralar asla onun değeri küçültmez, bilakis daha da yüceltir.



Yüce dinimiz İslâm ölülerin hayırla yad edilmesini öğütler. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk hakkında böylesine seviyesi düşük, bilimsellikten uzak dedikodular ortaya atılması bütün Türk milletini olduğu gibi bizleri de derinden yaralamaktadır. Şu anda kendilerini savunamayacak durumda olan büyüklerimiz hakkında

temelsiz, dedikodu mahiyetinde iftiralar atılmasının hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Ülkemiz bunca sorunla uğraşırken seviyesiz, ahlaktan yoksun, bilimsellikten uzak birtakım söylentilerin tekrar dillendirilmesi en çok milletimizi kutuplaştırmak isteyen güçlerin işine yarar." diye konuştu.