Bu amaçla Meydan Parkı'nda kurulan yardım çadırının açılışını yapan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, her konuda örnek gösterilen Batı medeniyetinin savaş nedeniyle Suriye'den kaçan mülteciler konusunda insanlığın gerektirdiği tavırdan uzak bir yaklaşım sergilediğini söyledi. Türkiye'nin insanlığın gereği olarak 3 milyon mülteciye kapılarını açtığını belirten Başkan Genç, buna karşılık Batı medeniyetinin mültecileri sınır dışı etmek için ayak direttiğini ifade ederek, "Ramazan ayının arifesinde bulunduğumuz şu günlerde bu mübarek ayın bütün  İslâm alemi açısından hayırlı geçmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz. Ama hepimizin malumu, Müslüman kardeşlerimiz zor durumda. Bizim medeniyetimize de örnek gösterilen batı medeniyetleri  bugün iflas etmiştir. Maalesef  bu Batı medeniyeti bugün insan haklarına, adalete, kardeşliğe, dayanışmaya, merhamete dayalı bir anlayış değil, menfaate dayalı bir politika izliyor. Bu tespiti yapmamız lazım." dedi. 

"İNSANLIK KIYIYA VURDU"
Suriye'deki iç savaşa birçok devletin müdahale ettiğini kaydeden Başkan Genç, ancak savaş nedeniyle katliamlara ve baskılara maruz kalan masum insanlara Batı devletlerinin yardım etmek istemediğini söyledi. Başkan Genç sözlerine şöyle devam etti: Bizim medeniyetimiz, inancımızın bize katmış olduğu güçle beraber şu anda tam kendi değerlerini tezahür ettiren bir durumda. Burada bu örneği yaşıyoruz. Ülkemiz şu anda 3 milyona yakın mülteciyi, insana ve insanlığa ait değerlere sahip çıkarak barındırıyor. Maalesef  bize örnek gösterilen Batı medeniyeti 10-20 bin insanı bile dini ve etnik nedenler bir yana, sırf insan oldukları için kabul etmiyor. Ve insanlar ölü balık misali kıyıya vuruyor. Şu andaki konjonktür bütün insanlığın oturup düşünmesi gereken bir konjonktürdür. Yanı başımızda cereyan eden savaşa bütün devletler katılıyor. Ama insanlara yardım eden yok. Çok şükür ki benim devletim, benim Cumhurbaşkanım, benim Başbakanım insanlığa sahip çıkıyor. Biz şu anda bütün insanlığa sahip çıkıyoruz.

Bu Türkiye'nin bütün dünyaya örnek olduğu bir durumdur. Kış mevsiminde de Bayırbucak Türkmenlerine battaniye, çocuk bezi gibi yardımlarda bulunduk. Bu oradaki kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir mini katkı olmakla beraber, insanlığın gereği olarak oradaki kardeşlerimize el uzatmak, onların arkalarında durarak manevi olarak da onlara destek vermek anlamına geliyordu. Şu anda da yaz mevsimi itibarıyla bize kuru gıda ve su ihtiyacı olduğu bildirildi. Ortahisar Belediyesi olarak Ramazan ayı itibarıyla oradaki kardeşlerimizin su talebini ve gıda talebini karşılamak adına yeni bir kampanya başlatıyoruz. Önceki kampanyalara Trabzonluların çok yoğun ilgisini gördük. Bu bizi oldukça memnun etti. Ben bu manada bu kampanyamıza ve önceki kampanyalarımıza katkı sağlayacak  ve sağlamış olan bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah oradaki kardeşlerimizin sıkıntıları en kısa zamanda sona erer. Oradaki kardeşlerimize de bizim Türk milleti olarak sonuna kadar yanlarında olacağımızı söylemek istiyoruz. Kampanyamızın hayırlı olmasını dileyerek, katkı veren herkese teşekkür ediyorum.