Teşkilat mensuplarına hitap eden Başkan Genç, iftar programının hayırlı olmasını diledi. AK Parti'nin en büyük gücünün 81 ile bütün ilçelere yayılan teşkilatlar olduğunu ifade eden Başkan Genç, "AK Parti, Türkiye cumhuriyetinin 81 ilinde ve bütün ilçelerinde teşkilatı olan yegana partidir. Bütün illerden ve ilçelerden kayda değer oranda oy alıyoruz. Bu halkımızın bizi ne kadar benimsediğinin ve içselleştirdiğinin en büyük delilidir. AK Parti tepeden inme bir parti değildir, bizzat halkın bağrından çıkan ve halkın gücünü arkasına alan bir partidir." dedi. 
SALDIRI VE TEHDİTLER ARTIYOR 
Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik sorunlardan dolayı son dönemde Türkiye'ye yönelik iç ve dış saldırıların ve tehditlerin artığına değinen Başkan Genç, "Bu ramazan akşamında sizlerle iftarımı açtığım için büyük bir onur ve kıvanç duyuyorum. Allah Ramazan'ımızı iftarımızı bereketli eylesin. Tuttuğumuz oruçları, yapmış olduğumuz ibadetleri dergahı izzetinde kabul ve makbul eylesin. Değerli dava arkadaşlarım... AK Parti davası bütün bir ümmetin davasıdır. Bu dava teşkilatlar üzerinden yükselerek daha güçlü yarınlara ulaşacaktır. İçinden geçtiğimiz süreç hepimizin malumu... Türkiye'mizin ekonomik sorunlarından dolayı iç ve dış düşmanlarımızın sesinin daha çok çıkmaya başladığı bir dönemden geçiyoruz. Ülkemizin bu saldırılara ve tehditlere karşı daha güçlü bir şekilde cevap vermesi için halkımızın desteğine ihtiyacımız var. Ülkemiz ve AK Partimiz çok önemli bir süreçten geçiyor. Hem ülkemize hem de AK Parti'ye yapılan saldırıların arttığına şahit oluyoruz. Burada hedef AK Parti üzerinden Türkiye'yi tökezletmek, ekonomik ve askeri gelişimini durdurmaktır. Bizler hem AK Parti'ye hem de Türkiye'ye yönelik iç ve dış tehditleri çok analiz etmeliyiz. Eğer bunu yapamazsak meselelere yanlış çözümler üretiriz. Ülkemiz 2003'ten bu yana AK Parti'yle birlikte ekonomik ve siyasi olarak belli bir seviyeye geldi. En önemlisi de vesayet kurumlarının bütün devlet yapısına nüfuz etmiş durumu ortadan kaldırıldı. Artık bugün kimse ne askeri, ne finansal ne de hukuki olarak vesayet kurumlarının baskısından söz etmiyor." diye konuştu.  
AK DAVA SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNDE KURULDU
"Biz AK Parti olarak halkımızın tercihine ve kararına güveniyoruz" diyen Başkan Genç, sözlerine şöyle devam etti: "AK Parti'mizin 2023, 2053 ve 2073 hedeflerini gerçekleştirmek için şimdiden yetişmiş ehliyetli kadroları vardır. Bu da ileriye güvenle bakmamızı sağlıyor. AK Parti teşkilatlarının dinamik ve yetişmiş kadrosundan ziyadesiyle memnun kaldık. Burada, büyük çoğunluğu yüksek öğrenim görmüş, kendini yetiştirmiş ve AK Parti davasına kendini adamış gençlerimizi ve teşkilat mensuplarımızı gördükçe bizlerin memnuniyeti arttı. Sizler AK davamızı sağlam temeller üzerinde ileriye taşıyarak Türkiye'mize daha güzel günleri yaşatacaksınız. Bundan en ufak bir şüphem daha yoktur. Tıpkı 2002'de kurulduğumuzda nasıl canla, başla ve şevkle, heyecanla çalıştıysak; bugün de aynı azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz."
ÇALIŞMAZSAK, HALKIMIZ HESAP SORAR  
Ortahisar Belediyesi'nin yeni dönemde Büyükşehir Belediyesi ile organize hareket ederek ilçenin ulaşım ve altyapı sorunlarını ivedilikle çözeceğini belirten Başkan Genç, "Yerel yönetimler olarak bizim de eksiklerimiz, hatalarımız olabilir. Kusurdan, noksanlıktan münezzeh sadece Yüce Allah (C.C)'tır. Biz de insanız, gözümüzden kaçan şeyler olabilir. Ama bu eksiklerin ve kusurların farkına vardığımızda hemen bunları düzeltme yoluna gidiyoruz. Eğer eksiklerimizi düzeltme yoluna gitmezsek bunların hesabını halkımız bizden sorar ve sormalıdır da. Eğer vatandaşlarımız bize ikinci kez görev verdiyse, bu üzerimize düşen görevi yaptığımızdan dolayıdır. Halkımızın bizden çözmememizi istediği sorunları var. İnşallah bütün teşkilatlarımızın da gayretli çalışmalarıyla Ortahisar'ımızı daha yaşanabilir bir kent olarak en mutlu şehir sloganı doğrultusunda her anlamda daha yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz." sözlerine yer verdi. 
"15 YILDIR GÜCÜMÜZDEN BİR ŞEY KAYBETMEDİK"
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ise konuşmasında "Başkanımız iftar programımıza katılarak bizleri onurlandırdı, şereflendirdi. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. AK Partimizin diğer siyasi partilerden en büyük farkı dinamik teşkilatlarıdır.  AK Parti'de dayanışma ve işbirliği her zaman üst seviyededir. Bu birlik ve dayanışma sayesinde de 17 yıldır gücünden bir şey kaybetmemiştir." ifadelerine yer verdi.  
İftar programına AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Gençlik Kolları Başkanı Behlül Karakaş, Kadın Kolları Başkanı Nahide Cihan Ocak ile çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.