Sunumuna Ortahisar Belediyesi'nin yürüttüğü altyapı çalışmalarıyla ilgili bilgilerle başlayan Başkan Genç son iki yıl içinde 42 km'lik yeni yol açıldığını ve her yıl ortalama 20 km'lik imarlı ve kadastrolu yol yapımının planlandığını belirtti. Başkan Genç, "İki yıl içinde 174 km asfalt, 32 km beton yol, 567 km ise stabilize yol kaplama yapılmıştır. Ayrıca coğrafi yapı nedeniyle 431 m merdivenli yol, 27.028 m3 duvar yapılmıştır. Hedeflenen projelere ulaşılması, köy konumundaki yerlerin alt yapı sorunun halledilmesi amacıyla beton malzemesi, asfalt malzemesi ve sanat yapıları için her yıl ortalama 17 Milyon TL ek ödeneğe ihtiyaç duyulmaktadır. Bu konuda yardımlarınızı beklemekteyiz. Son iki yol içinde 32 adet araç alınarak 9.160.377,00-TL harcama yapılmıştır. Belediyemize kalan 160 ton/saat kapasiteli Asfalt plenti modernize edilmiş, 60 m3/saat kapasiteli beton santrali, 1 adet 90’lık 1 adet 120’lik konkasör santrali kurulmuştur. Bu projeler için 2.744.000,00-TL -TL harcama yapılmıştır." diye konuştu. 
PELİTLİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ İHALE AŞAMASINDA  
Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkım çalışmalarının yüzde % 95 oranında tamamlandığını ve projenin ihale aşamasına geldiğini ifade eden Başkan Genç, "Büyükşehir Belediye Meclisinin kararıyla Ortahisar İlçe Belediyesine bırakılan Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi devam etmektedir. Dönüşüm alanında bulunun 132 adet binanın yıkım işlerini  % 95 oranında tamamladık.  İmar ve Proje çalışmaları Belediyemizce hazırlanan mania planına uyumlu olarak devam etmektedir. Ortahisar Ganita-Atapark Kültür Aksı kapsamında; İlçemiz Çarşı Mahallesi sınırları içiresinde bulunan Trabzon’un ilk ticaret alanlarından olan Kemeraltı’nın tarihi misyonuna uygun olarak canlandırılabilmesi için yeni bir planlamaya gidilmiştir. Pilot uygulama Alacahan Sokak ile Semerciler Yokuşu arasındaki kısım olup, projesi tamamlanmıştır. Buradaki temel hedef Tarihi Kemeraltı’nın  turizm ve ticaret potansiyelinin artırılmasıdır. Proje paydaşlarımız Kemeraltı esnafı ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’dır. Karayolları 10.Bölge Müdürlüğü tanjant köprüsü altında bulunan 12.182 m²'lik alanı Bitki Müzesi yapılmak üzere Ortahisar Belediyesi'ne devretti. Proje içinde; yöreye uygun ekolojik su, çok amaçlı kent çayırı, dinlenme birimleri, açık hava sineması, oturma basamakları, ahşap yürüyüş yolları, ağaç üstü yürüyüş yolları ve çocuk oyun alanlarından oluşmaktadır." diye konuştu.   
Ortahisar Belediyesi'nin turizm faaliyetlerini artırmak için planladığı Tarihi İpek Yolu Canlandırma Projesi'nin fizibilite çalışmalarının tamamlandığına da değinen Başkan Genç projeyle ilgili şöyle konuştu: "Planlama kapsamında Ortahisar İlçesi Aygören Vadisini kapsayan, doğal ortama zarar vermeyen Tarihi İpek Yolu Canlandırma Projesi hayata geçirilmesi için fizibilite çalışmaları tamamlanmıştır. Proje bölgenin ve Ülkemizin turizmine katkı sağlayacak nitelikte olup, DOKAP eylem planına uygundur ve yapılması planlanan çalışma üst plan kararlarıyla da örtüşür niteliktedir."
KADINLARA ÖZEL YÜZME HAVUZU

Beşirli sahil rekreasyon alanında kadınlara özel yüzme havuzu ve spor kompleksi inşa edileceğini belirten Başkan Genç şu ifadelere yer verdi: "Kadınlar Yüzme Havuzu sahil bandının yeşil sirkülasyonunu bozmadan modern mimari özellikleriyle inşa edilecektir. Her mahalleye bir park projesi kapsamında mülkiyet sorunu halledilmiş Aydınlıkevler, Çukurçayır, Pelitli ve Kanuni Mahallelerinde park yapımı için proje çalışmaları başlatılmış olup, 4 park için 2015 yılı içinde yapım ihalelerinin sonuçlandırılması planlanmaktadır. Bu bağlamda park yapımı için uygun alanlar belirlenip projelendirme ve uygulama çalışmalarına devam edilecektir. Projelerin finansmanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunulmuş, ancak şu ana kadar geri dönüş olmamıştır. Daha önceki tecrübelerle birlikte Finansmanı için Bakanlık düzeyinde ilgilenilmesi gerektiğini düşünmekteyiz." 
BAKAN SOYLU ÇOK BEĞENDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu Tarihi İpekyolu Canlandırma Projesi, Kadınlar Yüzme Havuzu ve Akvaryum Ortahisar Projesi'ni çok beğendiğini ve bu projelerin turizme hareket getireceğini belirterek, projelerin hayata geçirilmesi noktasında destek vereceklerini söyledi. Konuşmasının son bölümünde Down Cafe ve Engelli Yaşam Merkezi Parkı, Ortahisar Kültür ve Sanat Müzesi'nin yapılmasına değinen Başkan Genç projelerin hayata geçirilmesi için bakanlık desteğinin şart olduğunu ifade ederek Bakan Soylu'dan destek istedi. 
Trabzon Valiliği'nde gerçekleştirilen toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun yanı sıra Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora, Ayşe Sula Köseoğlu, Muhammet Balta, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, kamu kurumlarının bölge ve il müdürleri katıldı.