Genç, mesajında, muhtarların yerel yönetimde önemli bir yeri olduğunu ve kendilerini her zaman mesai arkadaşları olarak gördüklerini ifade etti.

Muhtarlar demokratik sistem içinde vatandaşların oylarıyla seçilen idareciler olduğunu da belirten Genç, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarla belediyemiz arasında sağlıklı ilişkilerin kurulması, mahallelerdeki eksikliklerin giderilmesi ve vatandaşlarımızın taleplerinin dile getirilmesi konusunda muhtarlarımız çok ciddi bir görevi ifa ediyorlar. Muhtarlarımızı mahallelerimizdeki elimiz, gözümüz ve kulağımız olarak görüyoruz. Bu nedenle muhtarlarımızla çalışmayı ve iletişimi çok önemsiyoruz. Belediye olarak muhtarlarımızla el ele vererek, birlikte çalışarak başarılı olacağımıza inanıyoruz. Muhtarlıklarımızın bütün fiziksel mekan ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz." 

Genç, bu anlayış içerisinde muhtarlarla bugüne kadar 15 istişare toplantısı yaptığını dile getirerek, "Bundan sonra da elimizden gelen bütün desteği sağlayarak belediyemizin hizmetlerini muhtarlarımızla yürütmeye özen göstereceğiz. Bu vesileyle bütün muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü tebrik ediyorum ve kutluyorum." ifadelerini kullandı.