Türkiye şube başkanları ile içlerinde Almanya, Hollanda, Fransa, İngiltere, İsviçre, Kanada, Kuveyt, Bosna Hersek ve Filistin’in yer aldığı farklı ülkelerin Genç MÜSİAD Başkanları    6. Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi’nde biraraya geliyor. Yurtiçi ve yurtdışından önemli bir katılımın sağlanacağı kongrede, Dijital Para, İnovasyon ve Kurumsalllaşma, Dönüşen Dünyada Ekonomi ve Geleceğin Meslekleri önemli konuşma başlıklarını oluşturuyor. Firmalaşan Girişimcilik Modellerinin ele alınacağı kongrede gelecek vadeden yeni projelere de fon yaratılması hedefleniyor.

UGİK’in bu yılki Teması: Gençlik, Girişimcilik ve Bilgi Ekonomisi

Konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulun Genç MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Fatih Garip “17. MÜSİAD EXPO kapsamında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi (UGİK), geleceğin iş insanlarını, girişimci ve sanayicilerini biraraya getiriyor. Yurtiçi ve yurtdışından yoğun katılımcının beklendiği 6.Uluslararası Genç İşadamları Kongresi, bu yıl  24 Kasım 2018 (CNR EXPO 3.HALL) tarihinde “İşin başında gençler var” sloganıyla hayata geçirilecek. “Gençlik, Girişimcilik ve Bilgi Ekonomisi” ana teması çerçevesinde birçok alt başlığın konuşulacağı kongrede, yeni nesil girişimci fikirlerin  değerlendirilmesi ve yatırım yapılabilecek projelerin öne çıkartılması hedefleniyor.” dedi.

Genç MÜSİAD üyelerinden genç girişimcilere kitle fonlaması için fırsat

Girişimciye Destek Proje Yarışması “STARTUP ROADWAY”’e yapılan başvurular  ön eleme ve iki yarı final aşamasında değerlendirilecek olup, finalde, jüri karşısına çıkacak projeler belirlenecek. Finale kalan 6 girişimcinin yapacağı sunumlar sonunda seçici jüri ve salonda bulunanların oylarıyla birinci, ikinci ve üçüncü seçilecek. İlk üçe giren yarışmacıların ödüllendirileceği yarışmada ilk 10’a giren projelere, fonluyoruz.com kitle fonlaması platformunda yer verilecek ve fonlama imkânı tanınacak. İlk yirmiye giren projeler, MÜSİAD EXPO Fuarı’nda yer alacak yerli ve yabancı yatırımcılarla biraraya gelme fırsatı yakalacaklar.