Başkan Genç, mesajında Nevruz Bayramı’nın Anadolu coğrafyasında ve Orta Asya kültürlerinde baharın gelişinin ve doğanın canlanışının müjdecisi olarak farklı kültürler tarafından yüzyıllardır kutlanan bir bayram olduğunu dile getirdi. 

“FARKLI KÜLTÜRLERİ AYNI POTADA BULUŞTURUYOR”
Genç şu ifadelere yer verdi: “Nevruz, doğanın canlanışının kutlandığı bir bayram olmasının yanı sıra farklı kültür ve medeniyetleri aynı potada buluşturması bakımından da eşsiz bir bayramdır. Bu anlamıyla sadece Türkiye'de değil, büyük ve geniş bir coğrafyada Nevruz coşkusu yaşanıyor. Tıpkı baharın canlanması gibi insanların içindeki umut ve heyecanları dirilten Nevruz, insanların doğaya olan saygı ve sevgisinin yüzyıllardır vücut bulmuş halidir. Baharın gelişini kutladığımız önemli bir kültür mirasımız olan Nevruz Bayramı’nın başta bölgemiz olmak üzere bütün dünyada barış, kardeşlik ve dostluğu hâkim kılmasını diliyorum. Bu kültür mirasımız, bir taraftan insanı doğayla özdeşleştirirken, bir taraftan da kültür değerlerimizi perçinleyip, barış bilincinin yeşermesine vesile olmaktadır.” 

“BÜTÜN TEMENNİMİZ VE İSTEĞİMİZ…”
“Nevruz, tıpkı baharın farklı renklerinin tabiatta yarattığı zenginlikler gibi, farklılıklar ve çeşitliliklerin toplumsal hayata kattığı zenginliği de en güzel şekilde gözler önüne sermektedir. İnsana değer veren, farklılıkları zenginlik kabul eden, sevgi ve hoşgörüyü temel alan hayat felsefesiyle, uygarlığın gelişimine büyük katkılar sağlayan milletimiz, bu topraklarda bin yıldır barış, kardeşlik ve birlik içinde yaşamış ve yaşamaya devam etmektedir. Bütün temennimiz ve isteğimiz barışı, dostluğu, kardeşliği ve doğaya saygıyı ifade eden Nevruz Bayramı’nın bu değerlerinin bütün yeryüzünde en güzel şekilde yaşanmasıdır. Bu vesilelerle bütün vatandaşlarımızın Nevruz Bayramı’nı tebrik ediyor,  insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.”