Başkan Genç, salgın (pandemi) sürecinde denetimler haricinde ilk kez esnaf ziyaretinde bulunduğunu belirterek, esnaf ve vatandaşlara mutlak surette salgından korunmak için gerekli tedbirlere uyulmasını gerektiğini hatırlattı. Vatandaşlar tarafından ifade edilen istek ve sorunları tek tek not alan Başkan Genç, dile getirilen sorunların en erken zamanda çözülmesi için ilgili birimlere talimat vereceğini kaydetti. 

“DESTEK VE YARDIM PAKETLERİNDEN BAHSETTİ”

Salgın sürecinde sokağa çıkma yasaklarından oldukça etkilendiklerini ve işlerin neredeyse yarı yarıya azaldığını belirten işyeri sahiplerine Başkan Genç, ekonomik canlılığı korumak için hükümetin hayata geçirdiği destek ve yardım programlarından yararlanmaları gerektiğinden bahsetti. 

Başkan Genç şöyle konuştu: “Devletimiz, şirketlerimizin, KOBİ’lerimizin ve esnafımızın salgın sürecini en az zararla atlatması için gerekli tedbirleri aldı. İçinde bulunduğumuz zorlu ekonomik şartlarda bile hiçbir kesimden desteğini esirgemedi. Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak tarafından salgın sürecinde işadamlarımıza ve esnafımıza destek olmak amacıyla birçok yardım paketi açıklandı. Çok sayıda esnaf ve işadamımız bu yardım programları sayesinde işçi çıkarmaktan vazgeçerek ekonomik istikrarımıza destek oldular. Ben inanıyorum ki, devlet millet işbirliğiyle, el ele vererek bu süreci en az hasarla atlatacağız. Birlik ve beraberliğimizin daha da pekişmesi için millet olarak birbirimize maddi ve manevi anlamda destek olmalıyız. Gün, bir ve beraber olma günüdür… Hiçbirimizin birbirimizden ayrısı, gayrısı olamaz… Siyasi görüşümüz, düşüncemiz ne olursa olsun, bütün bu farklılıkları bir kenara iterek bu süreçten nasıl en güçlü şekilde çıkabiliriz, bunu konuşmalıyız. Devletimizin zayıflamasından ve güçsüz kalmasından hepimiz zarar görürüz.”