31 Mart Yerel Seçim Çalışmaları kapsamında bugüne kadar MHP, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret ettiğini belirten Başkan Genç, siyasi partilerin birbirleriyle görüşmesinin ve fikir alışverişinde bulunmasının seçimin gergin ve stresli atmosferini bir hayli yumuşattığını söyledi.

ÇOK YARARLI GÖRÜŞMELER YAPTIM
Huzurlu ve demokratik bir seçim süreci yaşanması için siyasi partiler arasındaki ilişkilerin kuvvetlendirilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Genç, "Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Hepimiz bu şehrin insanı değil miyiz? Bu şehri demokrasi adına yönetmeye talip olanların aralarında ilişki kurması son derece doğaldır. Bütün siyasi partilerimizi, MHP, İYİ Parti, CHP ve Saadet Partisi'nin il ve ilçe teşkilatlarını ziyaret ettim. Bunun yanında Ülkü Ocakları, Alperen Ocakların, Sanayi Odamızı, Esnaf Odamızı ve diğer sivil toplum örgütlerimizi ziyaret ettim. Herkesten şehrimizin yönetimiyle ilgili, yapılması gerekenlerle ilgili düşüncelerini aldım. Çok yararlı görüşmeler yaptım. Kendimizi başkalarının gözüyle görme imkanımız oluyor. MHP'li Şalpazarı Belediye Başkanı var, CHP'li Düzköy belediye başkanı Abidin Çelik Bey var. Bu dönemde hepsiyle yardımlaştım. Orayı CHP'li belediye başkanımız yönetiyor diye Trabzon toprağı değil mi? Bu şehre bir çivi çakan herkesten Allah razı olsun demiyor muyuz? Herkesle, her siyasi partiyle görüşeceğiz. Bunda ne mahsur var? Kaldı ki, bu demokrasiye katkıdır. Bütün siyasi partilerimizle görüşüyoruz, onların katkılarını alıyoruz. Bu anlayışı yeni dönemde de devam ettireceğim. Siyasi görüş olarak birbirimizi eleştirmek farklı bir şey, bu farklı bir şeydir. Bu ziyaretler ve karşılıklı fikir alışverişleri seçimin gergin ve stresli atmosferini bir hayli yumuşatıyor." sözlerine yer verdi.

ŞEHRİMİZE KATKI SUNMAYA ÇALIŞIYORUZ
Demokrat Parti Trabzon İl Başkanı Ercan Şılbır ise ziyaretinden ötürü Başkan Genç'e teşekkürlerini ileterek, "Bu dönemde bizleri ziyaret eden nadir belediye başkanlarından birisiniz. İsteriz ki, bütün belediye başkanlarıyla görüşelim, düşüncelerimizi onlarla paylaşalım. Neticede bu şehre anlayışımız ölçüsünde katkı sunmaya çalışıyoruz. Bizlerin de bu şehrin yönetimiyle, şehrimize yapılması gerekenlerle ilgili düşünceleri var. Bunların önemsenmesi lazım. En azından bir fikir alışverişinde bulunulması gerekir. Bunu da siz sağlıyorsunuz, sizlere bir kez daha bu ziyaretinizden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. Bizim siyasetçiler olarak çok farklı kesimlerle diyaloga, istişareye ihtiyacımız var." ifadelerine yer verdi.