Kur'an-ı Kerim'in gerçek anlamıyla beraber yeryüzünde yaşanması gerektiğine dikkat çeken Başkan Genç, "Şu anda Kur'anı Kerim-i, Cenabı Allah'ın yeryüzündeki nurunu sadece tilavetiyle değil bunun yanında o anlamı da inşallah yeryüzüne yaymış bir ilahiyat fakültesi mezunlarının büyük bir anlam ifade ettiğini biliyorum. Şu anda yeryüzünde yaşanan bütün sorunların kaynağı Cenab-ı Allah'ın eşrefi mahlukat olarak yarattığı insanın yaşama hakkının yerle yeksan olmasıdır. Bu süreci yaşıyoruz. Bunun için Kur'an-ı tilavetinin yanı sıra anlamıyla beraber yeryüzünde yaşanmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hep birlikte müşahede ediyoruz. Bir belediye başkanı olarak gururla ifade etmek istiyorum ki, 1400'ü aşkın öğrencisiyle beraber bir ilahiyat fakültesine sahibiz, bununla gurur duyuyoruz. Ve iyi bir kadroyla yönetildiğini ve iyi bir kadroyla beraber eğitim verildiğini gururla ifade ediyorum." ifadelerine yer verdi.

"İMAM HATİP ANLAYIŞI DEĞİŞTİ"

Vatandaşların önceden çocuklarını imam hatip lisesine dinini iyi öğrenmesi için gönderdiğini ancak bu anlayışının değiştiğini ve vatandaşların artık İslâm dinini doğru bir şekilde anlatmaları için çocuklarını bu okullara gönderdiğini belirten Başkan Genç, "İmam Hatip Lisesi mezunu olarak şunu söylemek istiyorum. Daha önceki dönemlerde şöyle bir anlayışa sahiptik. Ya çocuğumuzu imam hatipte okutalım, hem dinini öğrensin hem de bu dünyadan gelip geçeceğiz mezarımıza Kur'an-ı Kerim okusun anlayışı vardı. Ama şimdi bu anlayışın çok çok daha üstünde bir anlayışa ve bakışa sahip olmamız lazım. Dinini diyaneti tabi ki öğrensin; ama dinini diyanetini gerçek manada öğretsin diye ilahiyat fakültelerinde bu eğitimin verilmesi lazım. Allah'a çok şükür bu anlayışın hakim olduğu bir dönemdeyiz. O nedenle mezun olan kardeşlerimden istirham ediyorum. Kur'an-ı Kerim-i mütekabil manada okuyup anlayarak hayatınıza uygulayacak bir yapıya vardınız." diye konuştu.

Öğrencilere hedeflerini yüksek tutmaları gerektiğini nasihat eden Başkan Genç, "Ama benim sizlerden ricam şudur. Mezun olan kardeşlerimizin hedefinde mutlak surette müfessir, mutlak surette muhaddis, mutlak surette mutasavvıf olmak hedefi olması lazım. Şu zaman diliminde Kur'an-ı Kerim'e ne kadar çok ihtiyacımız olduğu herkesin malumu. O nedenle Yüce Kitabın en gerçeğiyle beraber anlaşılması ve yeryüzünde Kur'an'ın hükmünün yayılması için her bir öğrencimizin müfessir olması lazım. Bu hedefle beraber yolda yürümesi lazım." dedi.

"İSLÂM TÜM GERÇEKLİĞİYLE BERABER YAŞANMALI"

İslâm dinin doğru anlaşılmasının Müslümanların aldatılmamaları için çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, "Bunu neden söylüyorum. Çok yakın zaman diliminde hep beraberce bizi Allah'ın adıyla beraber aldatan bir ihanet şebekesiyle karşı karşıya kaldığımız için anlatıyorum. Bunu bizim artık dinimizle beraber, Allah ismiyle beraber aldatılmamamız için söylüyorum. Yüzü, gözü bizde olan masum milletlerin İslâm ile tanışması, Hakk'ın yeryüzünde hakim olması, insanlığa ait değerlerin yeryüzünde hakim olması için işte bu mezun olan kadromuz çok önemli. Ne zaman ki, İslâm tüm gerçekliğiyle beraber ap apaçık bir şekilde yaşanır, bunun teminatı da bugünkü mezunlarımız olacak inşallah... İslâm'ın hükmü yeryüzünde tecelli ettiği gün ancak o zaman huzur gelecek. Bu duygularla mezun olan kardeşlerimizi özellikle tebrik ediyorum. Birincilik konuşmasını yapan Meryem İskender kardeşimizin dediği gibi "başarımda en önemli husus annemin bana duası oldu" dedi. Cenab-ı Allah herkese anne duası almayı nasip etsin inşallah. Tekrar mezuniyetinizi kutluyorum. Kıymetli dekanımıza ve hocalarımıza, ailelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ramazan'ınızı kutluyorum ve Cenab-ı Allah hep birlikte Ramazan Bayramını kutlamayı nasip etsin diyorum." diye konuştu.