Öğrenciler tarafından yapılan projeleri ve inceleyen Başkan Genç, "Trabzon eğitimde umut vaat ediyor. Çocuklarımız eğitimde, bilim ve teknolojide yapılan bu çalışmalar önümüzdeki dönemlerin habercisi niteliğindedir. Yapılan projeleri çalışmaları inceledik. Öğrencilerimizi ve bütün eğitim camiamızı yürekten tebrik ediyorum. " dedi.
ALTIN KAPLAMA YOL YAPMAKTAN DAHA ÖNEMLİ
Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında Ortahisar'da eğitime yönelik büyük bir gayreti ortaya koyduklarını ifade eden Başkan Genç, "Trabzon'umuz adına ve özellikle de merkez ilçemiz Ortahisar'ımız adına da çok çok önemli ve geleceğe dair bir programda bulunduğumuzun bilincindeyiz. Belediye başkanınız olarak bu şehirde hizmet etmeye devam ederken, mutat belediye hizmetlerimizin yanında özellikle Ortahisar'ımızda eğitimle ilgili büyük bir gayreti ortaya koyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ve şunu bu vesileyle ifade etmek istiyorum ki, altın kaplama yol yapmaktan çok çok daha önemli burada bir çocuğumuzun gelişimine, donamına, katkı sağlamaktır. Bunun farkında ve bilincindeyiz. Bu cümleden olmak üzere bugüne kadar yaklaşık 10 milyona yakın ödeneğimizi, Milli  Eğitimimizin talebiyle beraber okullarımız için seferber ettik. Bunun daha üstünde bir yatırımı da yapmaya hazırız. Belediye olarak bu konuda muktediriz. Allah'ın izniyle de yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.  
MARKA PROJELER BÖYLE ÇIKAR 
Öğrencilere ve öğretmenlere Atatürk'ün 'Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır' sözünü hatırlatan başkan Genç sözlerine şöyle devam etti: "Biz ne yaptığımızın farkındayız. Çünkü biz çok iyi biliyoruz ki, TÜBİTAK 4006 Projemiz kapsamında bu projeleri üreten çocuklarımızın bir tanesinin fikri belki ona imkan tanındığında yarın marka olacak. O nedenle eğitime çok çok önem veriyoruz, vermeliyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu nedenle 'Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' diye öğretmenlerimize hitap etmiştir. İşte o öğretmenlerimizin fedakârca çabasıyla beraber öğrencilerimiz bu projeleri üretmişler. Hepsine çok teşekkür ediyorum, hepsini gözlerinden öpüyorum." 
GURUR VERİCİ BİR HADİSE 
Bütün okullarda bu tür bilim fuarları görmek istediğini kaydeden Başkan Genç, "Şu anda şehrimizin güzide okulu Mimar Sinan'da bu faaliyeti yaparken diğer okullarımızda da aynı faaliyetlerin yapılmasını müşahede etmek istiyoruz. TÜBİTAK'a gönderilen 60 projeden yarısından fazlasının TÜBİTAK tarafından kabul edildiğini görmek de milli eğitim camiamız için gurur verici bir hadisedir. O nedenle bütün milli eğitim camiamızı da yürekten kutluyorum, ellerine sağlık diyorum. Bu iş koordineli yapılacak bir iştir, tek başına ne bir öğrencimizle ve ona fedakârca destek olan ne bir öğretmenimizle yapılacak bir iştir. Hep beraber, herkesin katkısıyla yapılacak bir iştir. Bu işin bir tarafı da ailelerimizdir. Onlara da bu yavruları yetiştirmelerinden dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı, uğurlu olsun. Okulumuza ve projeyi yürüten bütün eğitim camiamıza yürekten teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.