Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon'da tiyatroların İstanbul ile yarışacak seviyeye geldiğine vurgu yapTI. Genç “Tiyatroların varlığını sürdürebilmesi birçok alanda destek almalarına bağlı. Biz de Ortahisar Belediyesi olarak başta fiziki mekan ihtiyacı olmak üzere diğer konularda da imkanlarımız ölçüsünde tiyatro sanatını destekliyoruz. Türk Tiyatrosu uzun yıllardan beridir bu coğrafyada sanatseverler sayesinde varlığını sürdürüyor. Bugün Trabzon'daki tiyatrolar İstanbul ile yarışacak seviyeye gelmiştir. Türk tiyatro tarihine baktığımız zaman Trabzon'un ilk tiyatro kurulan illerin arasında yer aldığını görüyoruz. Dolayısıyla bunu daha ileri seviyelere taşımak herkesin görevidir. Atalarımız, Anadolu’ya ilk geldiğinde önemli bir kültür ananesi olan temaşa geleneğini de getirmiştir. Bununla birlikte, meddah, karagöz, ortaoyunu ve kukla oyunları günümüzde Çağdaş Türk Tiyatrosunun doğmasının temellerini atmıştır" dedi.
Trabzon Devlet Tiyatrosu'nun bölgede ve şehirde tiyatro sanatının gelişmesinde çok büyük etkisi olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, "Şehrimizde ve bölgemizde tiyatro sanatı oldukça iyi bir konuma gelmiştir. Bunda Trabzon Devlet Tiyatrosu'nun çok büyük etkisi olmuştur. Bunun yanı sıra birçok grup her yıl belediyemizin de katkısı ile oyunlarını sahnelemektedir. Yılda 20 bine yakın tiyatro sever bu oyunları izlemektedir. Tiyatromuzun daha da gelişmesi için, Belediyemizin Pazarkapı'da yaptığı hizmet binası kompleksinde 2 ayrı tiyatro sahnesini daha şehrimize kazandırmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Ortahisar Belediyesi'nin vermiş olduğu destek ile birlikte Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde faaliyet gösteren tiyatrolar bu yıl şu oyunlarını sahneye koyacak;
Gugulumdakiler Tiyatrosu: 'Herkes Oyuncu' ve 'Kanlı Gömlek'; Trabzon Şehir Tiyatrosu: 'Kabus', 'Kafes'; Trabzon Büyükşehir Tiyatrosu: 'Suskunlar Kapısı'; Trabzon Sanat Tiyatrosu: 'Geri Dönüş'; Tiyatro Zinos: 'Kız yemek yapmadık yine dayak yiyeceğiz' ; Umut Tiyatrosu: 'Beni Ben mi Delirttim'; Eski Sanat Topluluğu: 'Akşamlık'. Şubat, mart ve nisan aylarında bu oyunlar izleyici ile buluşacak. Diğer tiyatro gurupları da provalarını devam ettiriyor. Ayrıca, Trabzon Devlet Tiyatrosu tarafından her yıl nisan ayından sonra düzenlenen Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında Trabzon'a gelen yabancı tiyatro gruplarına Ortahisar Belediyesi tarafından salon tahsis ediliyor.