Proje İçeriği
Gençler İşini Konuşuyor Sloganı ile 7 bölgemizdeki farklı gençlik yapıları ile yürütmeyi amaçladığımız çok ortaklı proje, yerelin dinamiklerini içeren, genç işsizliğinin alt sorunları, nedenlerini ve çözüm önerileri ortaya koyan ulusal ölçekte bir çalışma olması hedeflenmektedir. Bu doğrultuda Proje hedeflere ulaşmada yardımcı olacak 3 temel eylemden oluşmaktadır. Sonuç olarak “Ulusal Genç İşsizliği Alt Nedenleri Eylem Planı oluşturulacak Bu Plan işgücü piyasasındaki genç işsizler arasında yoksulluğu ve işsizliği azaltmaya yönelik somut hedefler ve eylemler içerecektir. Yine proje dahilinde İşsizliğin temel nedenleri arasında yer alan yanlış meslek seçimi ile ilgili ortaöğretim de yer alan gençlere farkındalık kazandırma çalışmaları yürütülecektir. Proje;
1- Mesleki Akran Rehberliği Eğitmen Eğitimi,
2- 7 Bölgede Tematik çalıştayların düzenlenmesi,
3- Ulusal Genç işsizliği Zirvesi,
Eylemlerini içermektedir.

Mesleki Akran Rehberliği Eğitimi İçeriği
10-14 Ekim 2012 tarihinde Trabzon’da, Trabzon Kent Konseyi Gençlik Meclisi koordinatörlüğün ’de düzenlenecek Mesleki Akran Rehberlik Eğitimi, Kalkınma Öncelikli 50 ilden gelen 19-30 yaş arasındaki gençlere yönelik düzenlenmektedir. Akran Rehber modeli doğrultusunda yaygın eğitim metotları ile eğitim alan gençler ortaöğretim öğrencilerine yönelik yanlış meslek seçimi ile ilgili farkındalık kazandırmaları beklenmektedir.

- 19-30 yaş aralığındaysan,

- Kalkınma Öncellikli bir ilde yaşıyorsan; Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Çanakkale ve Zonguldak’tır.

- Sivil toplum alanında gençlik çalışmalarında aktif rol almış veya almak istiyorsan,
- En az iki farklı lisede akran rehberliği yapabilirsen,

- Gönüllülük esaslı bir çalışmada ben’de varım diyorsan…

Programın tümüne ve yaygınlaştırma faaliyetlerine katılabilecek ilgilileri başvurmaya davet ediyoruz.
Kontenjan 30 kişi ile sınırlıdır ve katılımcıların seçiminde, coğrafi denge, cinsiyet ve yaş dengesi göz önünde tutulacaktır. Eğitim kapsamında konaklama , yeme-içme masraflarının tamamı ve ulaşım masraflarının %75’i Akdeniz Eğitim ve Kalkındırma Derneği tarafından karşılanacaktır.