Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Gençlik Kampı' projesi kapsamında Düzköy Yayla Kent'te kurulan gençlik kampını ziyaret etti. Ziyarette, Vali Kızılcık, öğrencilerle birlikte golf oynadı.

129 öğrencinin bulunduğu kamp alanında incelemelerde bulunan Vali Kızılcık, oluşturulan kampın Türkiye'nin dört bir köşesinden gelen gençlerin hem kaynaşmasını, hem de Trabzon'un güzelliklerini görme fırsatını sağladığını belirtti.

Gençlik kamplarının, son derece önemli olduğunu kaydeden Vali Kızılcık, "Devletimizin sizlere verdiği bir önemin göstergesi olarak bugün buradasınız. Bu gençlik kamplarında ülkemizin dört bir yanından yürekleri Türkiye sevgisiyle dolu olarak gelen gençlerin, birbiriyle kaynaşması ve tanışmasına katkı sağladığı için Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teşekkür etmek istiyorum. Zira Trabzonumuz ve Doğu Karadeniz Bölgemizde çok çeşitli yayla kentlerimiz var. Buralara dünyanın dört bir köşesinden insanlar gelerek, tarihi ve kültürel mekanları ziyaret ediyor ve tatil yapıyorlar. Ama sizler yarının geleceği olarak, buralarda hem ilimizin güzellikleri göreceksiniz, hem de birbiriniz ile kaynaşacaksınız. Ülkemizin zenginliğini ve çeşitliliğini daha 16 yaşında tanıma fırsatı bulacaksınız." dedi.

Ülkemizin çeşitli illerinden gelen gençlerin oluşturulan kamp sayesinde çok iyi dostluklar edineceğini belirten Vali Kızılcık, "8 gün boyunca hayat boyu devam edecek birliktelikleri inşa edeceksiniz. Ömrünüz boyunca burada yaşadıklarınızı, burada okuduklarınız, edindiğiniz tecrübeyi unutmayıp, döndüğünüzde kendi arkadaşlarınıza anlatacaksınız. Böylece ülkemizin birlikteliği ve gücüne güç katacaksınız. Türkiye'nin çeşitli illerinden 1600 metre rakım da birlikte olmaya geldiğiniz için sizlere de şükranlarımı arz ediyorum." ifadelerini kullandı.

Gençlik Kampları Projesi'ni duyduğunda Düzköy Yayla Kent için çalışma yapılması konusunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı'ya talimat verdiğini ifade eden Vali Kızılcık, "Yıllardır İl Özel İdaresi tarafından yapılan ve atıl bekleyen bu alanımızın turizme kazandırılması için çalışmalar yaptım. Projeden haberdar olduğumda müdürümüze yayla kentimizin bu proje için hazırlanması adına talimat verdim. Ülkemizin geleceğinin buralarda inşa edilmesinin, turistik faaliyetlerden daha önemli olduğunu düşünüyorum. Çok kısa bir sürede burayı sizlerin eğleneceği bir mekan haline getirdik." şeklinde konuştu.

Öğrenciler adına konuşan bir genç ise "Kamp alanımızda bazı eksiklikler olmasına rağmen Trabzon'un eşsiz doğal güzelliği ve oluşturulan sıcak ortam bunu bize unutturuyor. Gençlerimize verdiği önemden dolayı devletimize teşekkür ediyorum. Bizlerin buraya geldiğimiz ilk günde ziyaret eden Sayın Valimize de teşekkür etmek istiyoruz." dedi.

Öğrencilerle sohbet ederek, gençlerin kaldığı odaları da inceleyen Vali Kızılcık, öğrencilerin hava şartlarına hazırlıksız geldiklerini öğrenince, öğrencilere bordo mavili battaniye gönderilmesi için talimat verdi. Basketbol, futbol ve golf sahası bulunan alanları da inceleyen Vali Kızılcık, öğrencilerle birlikte golf oynadı.

Sekiz gün boyunca kamp alanında kalacak öğrenciler; rafting, gezi, tırmanma, golf, basketbol, futbol gibi çeşitli etkinliklere katılacak.