Gerçekleştirdiği sosyal çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, Akçaabat ilçesinin Adacık Mahallesi’nde bulunan Sebat İlkokulu’nda satranç sınıfı kurdu. 
Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyelerinin gerçekleştirdiği çalışma kapsamında sınıfta ilk olarak bakım onarım çalışması yapıldı. Bakım onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından sınıf, gerekli aparatlarla donatılarak satranç alanı haline getirildi.

Düzenlenen törenle resmi açılışı gerçekleştirilen sınıf, öğrencilerin kullanımına sunuldu. Okul Müdürü Rüstem İskenderoğlu, okullarına yapılan katkılardan ötürü Gençlik Meclisi üyelerine teşekkür ederken, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun bu tür çalışmalara aralıksız olarak devam edeceklerini ifade etti. Bu çalışmanın gerçekleşmesi sırasında kendilerine katkı verenlere öğrenciler adına teşekkür eden Tosun, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun önderliğinde kurulan Gençlik Meclisi, özellikle kırsaldaki okulların sorunlarıyla her zaman yakından ilgilenmeyi görev bilmiştir. Bu kapsamda genç kardeşlerimiz için bu okulda bir satranç sınıfı oluşturduk. İnşallah bundan sonra da bu tür çalışmalara devam edeceğiz. Bu çalışmalarımız sırasında bizlere her zaman destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Gümrükçüoğlu’na şükranlarımızı sunuyorum, emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.