61SAAT HABER SERVİSİ-

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ziyaretler için bugün Trabzon'a geldi. Bakan Kasapoğlu'nu il protokolü karşıladı.

Trabzon’da Şehit Eren Bülbül Gençlik Merkezinin açılışını yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, “Trabzon Seninle Gurur Duyuyor” sloganlarıyla kürsüye çıktı. Bakan Kasapoğlu, “Ülkemizin cesarete sembolü olan Eren kardeşimizi anıyoruz. Erenleri kıyanlara dersini verdiğimiz gibi bundan sonra vermeye de devam edeceğiz. Karadeniz’in kuzularını çakallara kaptırmayacağız” dedi. 

Trabzon Eren Bülbül, Gençlik Merkezi’nin açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun katılımıyla yapıldı. 

Açılışa Kasapoğlu’nun yanı sıra Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Milletvekilleri Bahar Ayvzaoğlu, Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. 

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZORLUOĞLU ''TRABZON'UN KALBİNDE...''

Açılışta ilk olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu konuştu.

Zorluoğlu, “Trabzon Gençlik Merkezi uzunca bir süre faaliyette. Uzak mekanlarda. Trabzon’un kalbinde bütün gençlerimizin kolaylıkla ulaşabileceği yere tahsis edildi. Gençlerimiz için çok güzel bir iş oldu. Sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi. 

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ise,  “Özellikle bakan olduğunuz günden bu yana Trabzon ile alakalı hangi talebimiz olmuşsa bire bir yakından ilgilendiniz. Siz bu konuda mütevazisiniz. Gerçekten ifade edebilirim ki her bir ilçemize ayrı dokunuş gerçekleştirdiniz. Bugün burada Gençlik Merkezimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Trabzon şehir merkezinde ilk Gençlik Merkezi oluyor. Gençlerimiz her türlü donanıma sahiplerdir. Trabzon gençliği bu manada önemli sınav vermiştir. 15 Temmuz’da en önde gençlerimiz sahaya inmiştir” ifadelerini kullandı. 

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’da, “1980 yıkarsa lojman olarak yapıldı. Daha sonra yurda dönüştü. Daha sonra sizlerin talimatları doğrultusunda yapılan onarımla, Trabzon merkezde ilk defa Gençlik Merkezi olarak böyle güzel bir binamız hizmete kavuşmuş oldu.  Daha önce gençlerimiz çok da sağlıklı olmayan koşullarda bu hizmetlerde gerçekleştirirken, şimdi gençlerimiz çok güzel bir mekana kavuşmuş oldu. Trabzon’da 9 tane gençlik merkezimiz oldu. 1984 ve 85’li yıllarda Gençlik Merkezleri kurulmaya başladığında bende Düzce’de öğrenciydim. Oraya gidip sportif aktivitelerde bulunup ve zaman geçiriyorduk. Biz kaymakamlık yaptığımız yıllarda bile hatırlıyorum, ilçe teşkilatlarının olmadığı Gençlik Spor Genel Müdürlüğünün şu an ilçe merkezlerinde tesisleriyle adeta ülkemizin en ücra köşesine kadar hizmet veren anlamlı bir yere geldi. Ben sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz etmek istiyorum” dedi. 

“Trabzon seninle gurur duyuyor” sloganları ile kürsüye gelen Bakan Kasapoğlu, “Biz de sizlerle gurur diyoruz” diyerek karşılık verdi. 

Bakan Kasapoğlu, özetle şu şekilde konuştu: 

“Trabzon hakikaten her zaman varlığını ifade etmiş, bunu da tarihimizde müstesna bir yeri olarak ortaya koymuş bir şehrimize. Trabzon’ un her açıdan gelişmesi, ilerlemesi çok ama çok önemli. Gençlik ve spor ülkemizin istikbali açısından iki önemli alan. Son 18 yılda çok anlamlı bir boyutu devrimi ortaya koyuyor. 90’dan fazla tesis, son 18 yılda 10 misli tesisleşmeye ortaya koyuyor. Türkiye’de hakikaten ilk deniz dolgusu Şenol Güneş Spor Kompleksi yatırımıyla, yurt kapasitesiyle ve gençlik merkezlerimiz... 
Gençlerimiz neredeyse biz oradayız anlayışıyla Trabzon’ un en merkezi alanına gece gündüz çalışacak, gençlerimize yeni bir yuvanın merkezin kazandırılmasının heyecanını yaşıyoruz. Trabzon en öncü şehirlerden bir tanesi. Hükümetini sporda, gençlikte ki iddiasını en güçlü şekilde yaşayan hisseden şehirlerden bir tanesi. Trabzonlunun gündeminde her daim spor var. Bu anlamda ki potansiyeli çok güçlü. Bizde gençlerimizi yarınlara daha güçlü ve donanımlı hazırlamak için Gençlik Merkezi, Spor Alanları ve yurtlarımızla bu çıtayı yukarı taşımaya devam edeceğiz. Bugün plan ve projelerimizi tekrar konuşacağız, daha yukarı taşımanın gayreti inancı içerisinde, bir olarak beraber olarak bu güzel tabloyu daha diri tutmanın gayreti içinde olacağız. 

KARADENİZ'İN KUZULARINI ÇAKALLARA KAPTIRMAYACAĞIZ!

Gençlik bizim en büyük umudumuz, varlığımız... Gençlerimiz için hiçbir fırsatı, geride tutmadan her imkanı onların önüne sererek, onların elinden tutmaya, omuz omuza yürümeye devama edeceğiz. Gençlik bizi hiç bir zaman mahçup etmediler. İnanıyoruz, güveniyoruz ve onlar her şeyin en güzelini hak ediyorlar. Bizim gençlerimiz dünyaya adalet penceresinden bakan gençler. Onlar inşallah yarınların aydınlık dünyasında, sözü olan eserleri olanlar olacaklar. Ülkemizin cesarete sembolü olan Eren kardeşimizi anıyoruz. Erenleri kıyanlara dersini verdiğimiz gibi bundan sonra vermeye de devama edeceğiz. Karadeniz’in kuzularını çakallarına kaptırmayacağız. Gençlerimizin istikbalini o çakalların çalmasına müsade etmeyeceğiz. Eren Bülbül, Türkiye’nin, Trabzon’un cesaret sembolü, ben bu vesileyle Eren kardeşime ''iyi ki varsın Eren diyorum, iyi ki varsın kardeşim diyorum seni unutmadık, unutmayacağız.''

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik merkezinin içini gezdi.