Başkan Genç yaptığı yazılı açıklamada, ilçe merkezindeki Küçük Sanayi Sitesi’ne dökülen ve daha sonra sökülen asfalt olayının siyasi malzeme yapılmaya devam edilmek istendiğini ifade ederek şunları söyledi:

‘’Bu konu kesinlikle siyaset malzemesi yapılacak bir konu değildir. Yerel yönetimler yasalarla yönetilir. Yasaların dışında kimse keyfi uygulama yapamaz. Vatandaş belediyeden izin almadan yapacağı işlerden ne kadar sorumluysa kurumlarda o denli sorumludur. Bu yasal sorumluğa rağmen aksi davranışların içinde bulunmak insanların bilgi ve demokrasi anlayışı niyetlerini ortaya koyar. İlçemiz sanayi sitesindeki asfaltlama olayındaki gelişmelerde tamamen bu doğrultuda gerçekleşmiştir. Bu konu kesinlikle siyaset malzemesi yapılacak bir konu değildir. Bizim o günkü refleksimiz tamamen kurumsal bir reflekstir. Yasalar karşısında herkes yetki alanının ne olduğunu bilmelidir. Kurum ve kuruluşlar kendi alanlarıyla ilgili belediye sınırları içersinden yapacakları işlerle ilgili belediyelere bilgi verir, proje sunar, gerekli yasal zorunluluklar yerine getirilir, ardından protokol imzalanır. Bütün bunların ardından yapılacak iş gerçekleştirilir. Bu süreçte yaşanmadan hiç kimse keyfi bir uygulama içerisinde olamaz.’’

 

Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, birilerinin vatandaşları yaptıkları yasal olmayan işlerle kandırmaya çalıştıklarını ve kamuoyunu yanılgıya uğratma gayreti içinde olduklarını ifade ederek şöyle devam etti:

 

‘’Biz plan ve programlarımız dâhilinde vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yerel yönetimlerde ezbere iş yapılmaz. Bütün bunları bilmeden verilmeye çalışılan görüntüler sadece siyasi rant peşinde olmanın açık göstergesidir. Biz belediyemizin içişlerine karışıp siyasi rant sağlanmasına asla izin vermeyiz. Siyasi rant peşinde olanlar önce kendi aslı görevlerini, asli görev alanlarında yerine getirsinler. Nüfusun en yoğun olduğu bu dönemde köy yollarının durumu içler acısıdır. Bunu kamufle ederek, dikkatleri başka yöne kaydırarak, başkalarının haklarında savurganlık etmekle ‘’hakka hizmet etmek’’ olmaz. Bu olsa olsa köylünün hakkını yedirmek olur.’’

 

Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, sözüm ona ilçeye hizmet etmek adına siyaset yaptığını savunanların Maçka’nın konumundan ve ülke açısından öneminden bihaber olduğunu vurgulayarak:

 

‘’Tarihi mirası ve doğal dokusu itibarıyla ilçemiz bölgemizin hatta ülkemizin önemli turizm merkezlerinden biridir. İlçenin gelişmesinde turizm en önemli unsurdur. Turizmin gelişimi için tanıtım ve gelişime katkı vermek son derece önemlidir, Biz göreve geldiğimizden beri bütün imkanlarımızı zorlayarak bu konuda hep öncü olduk. Önemli adımların atılmasına katkı sağladık. Ancak turizm olgusunun anlamından habersiz olan siyasi rant avcıları yapılanları görmemezlikten gelerek. İnsanların saf duygularından yararlanarak hep gelişimi engelleyici olmakta başrol oynamışlardır.’’

 

Ertuğrul Genç, görevde oldukları sürece ilçenin sorunlarının çözümünde, yeni yatırımların alınmasında iktidar dahil olmak üzere her kesimle iyi ilişkiler içinde olduklarını belirterek, ‘’ Alınan katkı ve hizmetler karşısında hiçbir zaman inkarcı olmadık, olmayız da. Bu anlayışımız hiçbir zaman değişmemiştir, değişmeyecektir. Ancak küçük düşünenlerin küçük siyasi rant girişimlerine ve oyunlarına asla alet olmaz ve izin vermeyiz.’’dedi.

 

VERİLEMEYECEK HESABIMIZ OLAMAZ

 

Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, belediyelerinin ekonomisi ile ilgili olarak veremeyecekleri hiçbir hesaplarının olamayacaklarının ifade ederek şöyle konuştu:

‘’Görev süremizce hep şeffaf belediyecilik sergilemeye çalıştık. Belediyelerin gelirleri bellidir. Gelirin büyük bölümü İller Bankası kaynaklıdır. Ancak İller Bankası’ndan gelen para belediye personelinin maaşını dahi karşılayamaz. Buna rağmen belediye olarak asla pes etmedik, asla mazeret üretmedik. Aksine sürekli yeni gelir kaynakları yaratarak projelerimizi sürdürme, yeni projeler üretme uğraşı içinde olduk. Bu anlamda harcadığımız her kurşun hesabını vermekte imtina etmeyiz. Belediyemize ve şahsıma yönelik popülist eleştirilerle bizi asla yolumuzdan çeviremediler, çeviremeyecekler. ‘’

 

Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, belediyenin 2010 yılında elde ettiği taksi gelirleri konusuna da açıklık getirerek, ‘’ Sürekli olarak birileri tarafından gündeme getirilen taksi gelirimizi söz edildiği gibi 2 milyon lira değil bir milyon 800 bin liradır. Bu rakamda da 2010 yılı gelirimizin yüzde 30’unu teşkil etmektedir. Gelir kalan yüzde 70’lik kısım kendi öz kaynaklarımızdan ve İller Bankası paylarından oluşmaktadır. Bu gelir personel gideri, akaryakıt, asfalt ve diğer alt yapı hizmetlerinde harcanmıştır.’’dedi.