61SAAT HABER SERVİSİ - AK Parti Yerel Yönetimler Değerlendirme Toplantısı Trabzon’da Zorlu Grand Otel’de yapıldı. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’nın katıldığı toplantıya, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Başkanı Haydar Revi ilçe belediye başkanları, ilçe teşkilatları katıldı. 
Toplantıda ilk olarak İl Başkanı Haydar Revi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, selamlama konuşması yaptı. 

Ardından ise AK Parti Trabzon Milletvekili Köseoğlu, “TBMM 2 aylık bir çalışma dönemine ara verdiğinde biz de yerelde ki sorunlarla bizzat ilgilemeye başladık. Demokrasi yerelde başlar. Yerelde güçlü olduğunuzda genelde de güçlü olursunuz.  Hedefleri olan bir partiyiz. Yerelin önemini en iyi bilen en iyi idrak eden partiyiz” iadelerini kullandı. 

Günnarise, “Türkiye’nin önünde önemli seçim var. Burada bizim lokomotif etkimizi gösterecek olan yerel seçimler ve yerel yönetimlerdir. Biz milletvekilleri olarak tüm ilçe başkanları olarak yerel yöneticilerimizin arkasındayız. Sizlerin başarılı olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Yüzümüzün akı olacaksınız inşallah” dedi. 

Genel Başkan Yardımcısı Kaya ise şu şekilde konuştu: 

“Bir Trabzonlu olarak Trabzon’da bulunmaktan keyif alıyorum. Önümüzde ki 5-10 yıl sonra çok daha farklı noktaya kayacağını inanıyorum. Zigana Tünelinin açılması ile buradan Gümüşhane’ye, Gümüşhane’den Trabzon’a akının hızlanacağını göreceğiz. 

Erzincan Trabzon demiryolu önümüzde ki yıllarda planlaması ve yatırıma alındığında Trabzon havzası önemli liman ve aktarma noktalarından biri olacaktır. 
Akyazı tesisleri, ya da yeni ismiyle Şenol beyin adını taşıması anlamında hükümete de teşekkür ederim. Akşam galibiyet için dua etmiştim. Bu sene özlediğimiz uzun yıllardır hasretle beklediğimiz o başarılı tarihine Trabzonspor döner. 

Belediyeler ile ilgili çalışma gerçekleştireceğiz. AK Parti bizler için parti için önemli. AK Parti belediyelerde doğmuş parti. Şehirlerimiz yaşanabilir noktaya geldi. AK Parti’nin doğduğu bu şehirlerin belediye başkanları aynı zamanda partinin misyonunu oluşturmakta. Biz Anavatan Partisinin Belediyeler, SHP’nin Belediyeler başarısını getirdiğini biliyoruz. Belediyelerde en ufak hataya tahammülümüz yok. 
Belediyelerimizin 2014 yılından bugüne kadar yatırımlarını seçim vaatlerini takip ediyoruz. Tıkandıkları yerler ile ilgili çözüm arayışlarını, beraber yapıyoruz. 

Özellikle ilçe teşkilatı ile belediyeler arasında sorun yaşanmasını istemeyiz. Belediye teşkilat arasında ki ilişkilerin sağlıklı boyuta getirilmesini takip ederiz. 
Halkla ilişkiler… Kamuoyunda Belediye Başkanımızın reytingi nedir, AK Parti’nin üzerinde mi yanında mı, bunu takip ederiz. 

Başkanlarımızın reklamları bol oluyor, biz sadece reklamlardan değil anlatılanları görmek için çalışma yapacağız. 

Teşkilatlarla ilgili Metal yorgunluğu, Mental Yorgunluğu var gibi eleştiriler getirdi. Bu teşkilatların motivasyonunu bozdu mu bozmadı mı hayır tam tersine…  2019’da seçimler var.. Teşkilatlarımızın yüksek motivasyon ile buna hazırlanması, belediye başkanlarımızın şehrine yük olan değil şehrini taşıyan, partiye yük olan değil partiyi taşıyan olmasını önemle takip ediyoruz. 

Bizim tabi Belediye teşkilatlarımızda belediyelerden beklediğimiz kendilerine tahsis edilmiş olan gerek merkezi yönetim gerek yerel yönetimlerin kaynaklarını en iyi şekilde kullanmalarıdır. Trabzon’da yerel yönetimlerin kaynakları kullanma noktasında rakamlardan görüyoruz.

En iyi şekilde kullanıyorlar. 

Belediye Başkanlarımıza bizim şuana kadar Trabzon ve bir çok şehirde gördüğümüz daha ne yapacaksın sorusudur. Belediye Başkanlarımızın yaptıkları hizmetler önemlidir. Gönüllere girecek çalışmalara önem vermeleridir.

Biz sadece hizmetle oy almak olsaydı Van’ı yeniden inşa ettik, bir ülkede bir hükümet depremden bir yıl sonra 20 bine yakın konut yaptık. Bu oya dönüşmediğine göre ciddi eksikliğimiz var. Bizim belediye başkanlarımızdan beklentimiz gönüllere girmenin yolunu daha güçlü bir şekilde bulmaları” dedi.