Genel Merkeze rağmen aday olmadığını ifad eden Kavanoz, "Genel Merkeze rağmen aday olduğumu düşünmüyorum. Genel Merkez temennide bulunmuştur bu görüşe saygı duyuyoruz. Biz iki listeli seçimden partimizin kazançlı çıkacağnı düşünoyoruz. Genel Merkezin temennisidir" dedi.



KİMLER DESTEK VERDİ
Adaylığını sadece Altunbaş, adaylığı olmadığını ifade eden Altunbaş, "Geniş çaplı istişareler sonucunda yapılan bir adaylık. Münferit adaylık değil. Genel Merkezle de istişarede bulunduk. Sadece Temel Altunbaş, harekete değil. İl Başkanları ilçe başkanlarının destği vardır. Milletvekili aday adaylarının da bu süreçte desteği vardır. Basında ismi geçen tüm arkadaşların desteği vardır" dedi.
Yeni bir ertelemenin de olmayacağını düşündüğünü ifade eden Altunbaş, "Yeni bir ertelemenin olacağını düşünmüyorum. Bu yarıştan partimiz daha güçlü çıkacatır" diye konuştu.



DEMOKRASİ ŞÖLENİ SONUCUNDA
Altanbuş, sözlerine şu şekilde devam etti: "Ülkemize milletimize hizmet eden bu büyük partinin mensubu olmaktan her zaman gurur duydum. Siyaset dünyada en zor mesleklerin başında gelmektedir. Siyaset hem duaların hemde sikayetin bolca anıldığı bir mekandır. Bu makamlarda vermek vardır, yük taşımak vardır. Bu vesile ile şuana kadar bu makamda yapmış tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Zeki Kavanoz ve ekibini teşekkür ediyorum. Dahada yukarıya taşımak adına ellerinden geleni yapmak adına en ufak bir şüphemiz yok. Ben ve arkadaşlarımız bayrağı daha üst noktaya taşıyacağımıza inandığımızdan dolayı buradayız ve aday oludğumuzu açıklıyoruz. Benim ve arkadaşlarımın anlayışında bu ülkeye Trabzon'a hizmet etmiş hiç bir kardeşimizi değerimizi ihanetle beceriksizlikle veya yetersizlikle suçlamak asla yoktur. Benim ve arkadaşlarımın iddiası kuruluşundan bugüne kadar hizmette bulunmuş kırgın küskünler dahil geçmişte görev yapmış partimize ve tarbozn'da ivme kazandıracak bir yönetim kurulu oluşturmaktır.



Çok geniş tabanlı istişareler sonucunda oluşan bir harekettir. Daha geniş bir katılımla daha güçlü bir ekiple ulaşım hareketidir. Partimiz ve Trabzon'umuzun tüm değerlerini birleştirme kucaklama harekedir. AK Parti'nin Trabzon merkezdeki sıfıtını çok daha yukarıya taşıma hareketidir. İyi bir ekip oluşturacağız. Bu demokrasi şöleninin sonucunda
Kazansakta kaybetsekte hizmet içinde olmaya devam edeceğiz. Kazansakta kaybetsekte arkadaşlarımızı tebrik edeceğiz ellerini sıkacağız ve hep beraber hizmet etmeye devam edeceğiz"