HABER SÜREKLİ GÜNCELLENMEKTEDİR... 

Giresun'da S-70 tipi Sikorsky askeri helikopter düştü. Kazada şehit olanların sayısı 7'ye yükseldi, 8 kişi de yaralandı. Albay Ünal Bayhan ve bir personel eşi, Alucra hastanesine kaldırıldı.
Giresun’un Alucra ilçesinde düşen helikopterin düşüş noktasının Çakrak Köyü Kınadere mevkiisi Taflantepe Obası olduğu, yöredeki köylülerin helikopterin düşmesinin hemen ardından helikopterin düştüğü yere giderek yaralıların kurtardığı öğrenildi.

KOMUTANLAR İLE EŞLERİ VE ÇOCUKLARI VARDI

Helikopterde Alucra ilçesine bir şehit yakınına ziyarete giden Jandarma Bölge Komutan Vekili Tuğgeneral Mustafa Doğru ve eşinin, il jandarma kurmay başkanı ve eşi ile, il alay komutanı ve eşinin de aralarında bulunduğu 15 kişi bulunuyordu. Helikopterin bölgede etkili olan sis nedeniyle düştüğü ifade ediliyor.

"ALÇAKTAN UÇARKEN KAZA MEYDANA GELDİ"

Helikopterin alçaktan uçtuğu ve kazanın da bu nedenle meydana geldiği iddialar arasında.

Giresun Belediye Başkanı Aksu: 2 albay ile 4 askeri personel eşi şehit
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu kazada ayrıca 7 askerin yaralandığını ve bölgedeki hastanelere sevk edildiğini ve olay yerine ulaşıldığını, askeri birliklerin bölgeden hastanelere intikal halinde bulunduğunu söyledi.

KİMLİKLER BELLİ OLDU
Helikopterde Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, eşi Nuran Doğru ve küçük kızı Berrin Doğru; Kurbay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan, eşi Didem, oğlu Erdal ve kızı Işıl Bayhan; İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin; Ast Personel Üstçavuş Cemalettin Çoban, Uzman Çavuş Adem Kara ve eşi Semra Kara; Pilot yüzbaşı Hilmi Özer, Pilot üsteğmen Yüksel Kandemir ve Teknisyen Ast. Çavuş Muhammet Bedek'in bulunduğu kaydedildi. Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun yaralı olduğu bildirildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA
Söz konusu elim olay neticesinde; saat 22.00 itibariyle helikopterde bulunan silah arkadaşlarımız ile eşleri ve çocuklarından yedi kişi maalesef hayatını kaybetmiş, yaralanan sekiz kişi ise derhal bölgedeki hastanelere sevk edilmişlerdir.

GÖRGÜ TANIĞI O ANLARI ANLATTI

Düşen helikoptere ilk ulaşan vatandaş o anları anlattıGiresun’un Alucra ilçesinde ormanlık alana düşen helikopter kazası ile ilgili olay yerine ilk ulaşan köylülerden Gültekin Karaca o anları anlattı.

Karaca, yaptığı açıklamada, helikopterin düştüğü sırada bölgede havanın sisli olduğuna dikkat çekerek “Büyük ihtimalle helikopter sisten düştü. Büyük bir gürültü koptu. Ardından gürültünün olduğu yere doğru 20 kişiyle ulaştık. Yaralılara müdahale ettik. Hemen 112 ve 155’i aradık. Düşen yere araçla ulaşmak imkansızdı. Ulaşınca hemen helikopterin parçaları ile yaralıları yola indirdik. Kendi araçlarımızla 9 yaralıyı taşıdık. Oradan da ambulanslara teslim ettik" dedi.
Askeri ekiplerin bölgede arama tarama çalışması yaptığını ifade eden Karaca "Bölge çok sık ormanlık bir alan. Yaralılardan bir bayanın vefat ettiğini gördüm” diye konuştu.