GRİ LİSTEDEKİ CUDİ  KOD ADLI TERÖRİST
GİRESUN'UN Şebinkarahisar İlçesi Altınçevre Köyü kırsalında önceki gece sıcak temas sağlanan 5 teröristten biri etkisiz hale getirildi. Güvenlik güçleri, hızlı hareket edebilmek için sırt çantalarını bırakarak kaçan 4 teröristin ormanlık alanda izini sürüyor. Etkisiz hale getirilen Cudi Kod adlı O.B.’nin üzerinden telsiz çıktığı ve gruba komutanlık yaptığı öğrenildi. Olay yerinde bulunan 5 sırt çantasında ise yaşam malzemesi ve mühimmat çıktığı belirlendi.
BAŞINA 300 BİN TL. ÖDÜL  KOYULAN TERÖRİST
ETKİSİZ hale getirilen Cudi kod adlı O.B.’nin başına ödül konulduğu ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün terörle mücadele kapsamında oluşturulan gri arananlar listesinde adı yer alan O.B.’nin Diyarbakırlı ve 1995 doğumlu olduğu öğrenildi. Sıcak temas sağlanan 5 teröristin bölgeye Erzincan üzerinden sızmaya çalıştığı belirlenirken, Torul’da iki askeri şehit eden teröristlerin ise arandığı öğrenildi. Torul kırsalında 28 plakalı bir aracın da arandığı belirtildi.
Giresun'un Şebinkarahisar İlçesi Altınçevre Köyü kırsalında önceki gece sıcak temas sağlanan 5 teröristten birini etkisiz hale getirildi. Hızlı hareket edebilmek için çantalarını bırakarak kaçan 4 teröristin ise ormanlık alanda iz sürülüyor.
ÇANTALARINI BIRAKARAK KAÇTILAR
Doğu Karadeniz Bölgesi'nde son aylarda yaşanan terör saldırıları ardından bölgede alarma geçen güvenlik güçleri, önceki gece Giresun'un Şebinkarahisar İlçesi Altınçevre Köyü kırsalında 5 kişi olduğu belirlenen bir grup teröristle sıcak temas sağladı. Giresun Bölge Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekete Timi, bir teröristti etkisiz hale getirdi. Çıkan çatışma üzerine 4 terörist hızlı hareket edebilmek için sırt çantalarını bırakarak, ormanlık alana kaçtığı belirlendi.
İKİ ASKERİ ŞEHİT EDEN GRUP MU?
Sıcak temas sağlanan 5 kişilik terörist grubun bölgeye takviye olarak Tunceli ve Erzincan üzerinden geçiş yapmak istediği öğrenildi. Bölgede operasyonlar tüm hızıyla sürerken Harmancık saldırısının ardından Torul kırsalında bir de 28 plakalı bir aracın arandığı öğrenildi.
VALİ HALKTAN YARDIM İSTEDİ
 Bölgede operasyonların devam ettiğini belirten Giresun Valisi Hasan Karahan teröristlerin Erzincan üzerinden bölgeye intikal etme gayretinde olduğunu söyledi. Halkı dikkatli olma konusunda uyaran Vali Karahan, "Bölgede güvenlik tedbirimiz var. Bu grupların takibi anlamında özel bir gayretimiz var. Terör şüphesiyle değerlendirilebilecek bir bilgi varsa en kısa zamanda güvenlik birimlerine intikal ettirilmelidir” dedi. 

Günebakış - Enis Yıldırım