Çocuk Esirgeme Kurumu Sevgi Evlerine ziyaretinde, tanıdığı ve bir daha yanından mümkün olduğu sürece ayırmadığı Umut'un gönüllü ailesi olan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, ailenin bir ferdi olabilmesi için Koruyucu Aile başvuru sürecinin tamamlanmasını beklediğini söyledi.

Umut'u tanıdığı ilk günlerde sessiz ve fiziksel anlamda da gelişimini tamamlamadığını belirten Rektör Attar "Umut, gerek ailemizin gerekse rektörlüğümüzün adeta çiçeği gibi. Herkes sevgi ve şefkatle büyütmeye çalışıyor. Sevgi evlerine ziyaretimde suskunluğu ve yüzündeki hüznü ile etkilenmiştim. Bir çokları dağıttığımız hediyelerle sevinirken gülümserken Umut, hala suskun ve üzgündü. Hatta hediyelerimizle ilgilenmiyordu bile diyebilirim. Gördüm ki Umut daha çok sevgi ve şefkate ihtiyaç duyuyor.Kendisi fanatik bir Giresunsporlu olduğu için ve çok istediğinden ilk dışarı çıkışımız Giresunspor maçı oldu.Maça gitmekten çok kendisiyle ilgilenilmesinden mutlu olduğu gözlerine yansıyordu. İşte bundan sonra ne o ne de biz ayrı kalamadık" dedi.

Ailelerinin bir ferdi olmasını çok istediklerini belirten Rektör Attar "Umut'un gönüllü ailesi olarak başvurumuz kabul edildi. Fakat koruyucu aile olarak ise süreç devam etmektedir. Şuanda gönüllü aile olarak ancak koruyucu aile adayı olarak ta misafirimiz olarak kalmaktadır. Temennimiz bir an önce ailemizin bir ferdi olabilmesi için sürecin tamamlanmasını bekliyoruz. Umut'u ilk tanıdığımızda suskun, tepkisini dahi susarak gösteren biriydi. Bir iki aylık süre içerisinde ise kendine özgüveni fazlasıyla gelen, artık çevresiyle ilgilenen bir çocuk oldu. Temennimiz gelecekte ülkesinin medar-ı iftiharı, ülkesini yöneten birisi olacağına inanıyorum belki de ben öyle görmek istiyorum" diye konuştu.