Açıklanan markalar arasında Trabzon'da çok satan ve Giresun'da üretilen ünlü su markaları Fatsu ve Erimez Karadağ 46 ve 47. sıradan kara listeye girdi.  Kara listede ayrıca Rize'de üretilen Ayder su da 48. sıradan listeye girerken, Ordu'nun su markası Ünye Çataltepe'de 88. sıradan listeye girdi. Bu arada listede çok sayıda ünlü markanın bulunması ise kafalarda soru işareti yarattı.

114 BAYİ VE SATTIKLARI SULAR
Sağlık Bakanlığı, tüketiciye ulaşıncaya kadar geçen süreçteki uygunsuz şartlar sebebiyle olumsuzlukların görüldüğü 114 damacana su satış noktası ile buralarda satılan damacana suların markalarını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun internet sitesinde yer alan duyuruda, şu ifadelere yer verildi: ''Dolum tesislerinde herhangi bir uygunsuzluk tespit edilmediği halde tüketiciye ulaşıncaya kadar geçen süreçteki uygunsuz şartlar sebebiyle olumsuzlukların görüldüğü 19 litrelik damacana su satış noktaları aşağıda verilmektedir. Ancak satış noktalarındaki inceleme sonuçlarından hareketle ilgili firmaların piyasadaki tüm damacana ürünlerinin uygunsuz olduğu anlamı çıkarılmamalıdır.''


SAĞLIK BAKANLIĞININ FAALİYETİ ANLAMLI
AMBALAJLI Su Üreticileri Derneği Başkanı İsmail Özdemir, Sağlık Bakanlığı’nın açıklaması ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Bazı şirketler üretim tesislerinden değil, damacananın tüketiciye ulaşana kadarki kısmından dolayı listeye girdi. Özellikle bayilerdeki saklama koşullarına, dağıtım şartları işaret ediliyor. Damacanın bayiye gittikten sonra oradaki bekleme koşulları çok önemli. Ortamın temiz, güneş ışığı almıyor olması lazım. 288 şirket arasından 15 tanesinin dolum tesislerindeki faaliyetleri durdurma kararı anlamlı oldu.”


Bu listedeki firmalar üretim tesislerinden dolayı değil, damacanın tükeciye uluşancıya kadar ki kısında yaşanan olumsuzluklardan dolayı listeye girdi. 

BÜTÜN MARKALARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN