Giresun’da meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Giresun İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin için Kocatepe Camii’nde cenaze namazı kılındı. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Nihan Şahin’in annesi Oya Kurt, kızları 14 yaşındaki Pelin ve 17 yaşındaki Selin taziyeleri kabul etti.
Şahin çiftinin kızları Pelin ve Selin’in ev taşıyan babaannelerine yardım etmek için Giresun’da kaldığı ve bu nedenle helikoptere binmedikleri öğrenildi.
Kızları anne ve babasını asker selamıyla son yolculuğuna uğurladı
Şehit Sadettin ve Nihan Şahin’in Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlarda bir süre taşındıktan sonra top arabasına koyuldu. Top arabasının geçişi sırasında kızları Pelin ve Selin anne ve babasını asker selamıyla uğurladı. Top arabasının geçişi sırasında 14 yaşındaki Pelin’in, “Benim babam ölmedi şehit oldu” sözleri ise yürekleri dağladı.
Törenin ardından Saadettin ve Nihan Şahin çiftinin naaşları, toprağa verilmek üzere Pursaklar Altınova Mezarlığı’na götürüldü. 




KOMUTANIN EŞİ VE KIZI DA TOPRAĞA VERİLDİ... 

Giresun’da düşen askeri helikopterde hayatını kaybeden Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun eşi Nuran ve kızı Berrin Doğru'nun cenazeleri Tokat’ın Zile ilçesinde toprağa verildi. 
Ordu-Giresun Havaalanı'nda dün düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Tokat’a getirilen Nuran Doğru ve kızı Berrin Doğru’nun cenazesi Zile Devlet Hastanesi morguna konuldu. Öğle saatlerinde hastane morgundan alınan anne-kızın cenazeleri Zile Kaymakamlık binası önündeki tören alanına getirildi. Türk bayrağına sarılı olan anne-kızın tabutlarına sarılan yakınları gözyaşı döktü.

Kardeşlerin büyük acısı
Anne ve kız kardeşlerini helikopter kazasında kaybeden ikiz kardeşler Şükran (27) ile Nurdan (27) Doğru'nun feryatları yürekleri dağlarken, Nihal (21) ise metanetini korumaya çalıştı. Abla Nurdan kız kardeşi Berrin’in tabutuna sarılarak "Ne olur ablanı bırakma" diye gözyaşı dökerek tabutunu okşadı. Şükran Doğru ise annesinin tabutunu okşayarak "Annecim" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Üniversite öğrencisi Nihal Doğru ise anne ve kız kardeşinin tabutunu okşadı.



4 yaşındaki Berrin annesi Nuran Doğru ile son yolculuğuna birlikte uğurlandı
Ulu Cami'de öğle namazını müteakip Cumhuriyet Meydanı'nda cenaze namazı kılındı. İl Müftü Yardımcısı Selahattin Şanver tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrasında anne ile kızının cenazesi Asri Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi. 

Cenazeye, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Tokat Valisi Cevdet Can, Giresun Valisi Hasan Karahan, AK Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan, Yusuf Beyazıt, Coşkun Çakır, Celil Göçer, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Kara Kuvvetleri Harekat Dairesi Başkanı Tümgeneral Mehmet Okan, Tokat Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, İl Jandarma Komutanı Albay Erkan Alacakurt, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Giresun'da karakollara bayramlaşma ziyaretine giden komutanlar ve eşlerinin içinde bulunduğu Skorsky tipi askeri helikopter dönüş yolunda Alucra ilçesinde ormanlık alana düşmesi sonucu meydana gelen kazada 2’si askeri personel olmak üzere 4 asker eşi ve 1 çocuk toplam 7 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi de yaralanmıştı. Kazada yaralanan Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun tedavisi ise GATA'da devam ediyor.