Görele Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği'nde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Görele İlçe Başkanı Tolga Erener, CHP İlçe Başkanı Fikri Bilge, MHP İlçe Başkanı Muhammet Demirbaş, Görele Belediye Başkanvekili Halil Ekiz, Çavuşlu Belde Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Kırıklı Belde Belediye Başkanı Şükrü Türkoğlu, Giresun İl Genel Meclisi üyeleri Arslan Nizamoğlu, Erol Sezer, Hüseyin Kuğu ve köy muhtarları katıldı. Çavuşlu Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, belde halkı olarak çöp tesisini yaptırmayacaklarını belirterek, "Biz belde halkı olarak kararlıyız bu çöp tesisini Çavuşlu’ya yaptırmayacağız. Vali beyde diyor ki ‘bakanlıktan emir geldi, ben bu çöp tesisini buraya yaptıracağım’. Bende yapamayacaklarını söyledim. Yine söylüyorum biz çöp tesisine karşı değiliz, biz yerine karşıyız. 2. mahkemenin devam etmesine rağmen zaman kazanmak için inşaat devam ediyor. Vali beyin verdiği 2. ÇED raporu ile ilgili mahkeme buna olumsuz cevap verirse ve yapacaksın dediğimde tekrar bir ÇED raporu daha hazırlatacağım dedi. Bu konuları görüşmek üzere Vali Beyi Görele’ye davet ediyoruz" dedi.

Muhtarlar adına konuşan Bayazıt Köyü Muhtarı Halil İbrahim Güneş ise, devletle karşı karşıya gelmek istemediklerini belirterek, “Oy verip milletvekili seçtiğimiz AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, ben bunu durduracağım dedi, şimdi de başını öne eğerek sanki yapılsın der gibi bir tavır sergiliyor. Devlet bizi askerle karşı karşıya getirmemeli. Bu konuyla ilgili biz muhtarlar bir karar aldık, önümüzde bir mahalli seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Biz Görele ve Eynesil ilçelerinde AK Parti’ye oy verdirmeyeceğiz, AK Partiye üye olan tüm üyeleri AK Parti’den istifa ettireceğiz. Son olarak ta tüm muhtarlar bir araya gelerek mührümüzü gidip valiye teslim edeceğiz, gelsin burayı vali yönetsin. Biz Giresun’un Valisinin Görele’ye gelmesini istiyoruz, çöpünün değil" diyerek tepkilerini dile getirdi.

MHP İlçe Başkanı Muhammet Demirbaş ise, çöp tesisine şiddetle karşı olduklarını ifade ederek, "AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi’nin çöp konusuyla ilgili bir açıklaması var, o da ‘Bu çöp tesisi şimdiye kadar yapılacaktı. CHP’liler bu işe engel, MHP’liler de destek oluyor’ diye açıklama yapmış. Ben bu güne kadar hiç kimsenin peşinden gitmedim. Ben sadece Allah’ın peşinden gittim. Ben şahsım olarak çöp zehrinin Görele’ye getirilmesine şiddetle karşıyım. Ama çöp alanı yerinde bir sanayi kurulsaydı bunu hep birlikte alkışlayacaktık. Bu çöp olayı Görele’nin milli meselesi. Tirebolu, Eynesil, Görele ve Çanakçı ilçelerini çöpünü bize bıraksınlar, biz çöpümüzü hallederiz. Sanayi kuruluşları Giresun merkeze, havaalanı Piraziz’e, cezaevi Espiye’ye, çöplük Görele’ye, böyle adalet olmaz. Biz bunun mücadelesini hep birlikte vereceğiz. Turizm alanı ilan edilen ve Sisdağı bölgesinde bulunan Çavuşlu beldesinde çöp istemiyoruz" dedi.

CHP İlçe Başkanı Fikri Bilge ise, çöp tesisin kurulmasına izin vermeyeceklerini ifade ederek, "19 Kasım Pazartesi günü yapılan mitingden sonra AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi’nin bir açıklaması var, Görele’de halkın çöpe karşı yaptığı eylemleri CHP’nin tahrik ettiğini, MHP’nin de destek verdiğini iddia etti. Ben özellikle Giresun kamuoyunun bilmesini istiyorum. Sayın Geldi’nin çöp ve Görele üzerinden siyaset yapmasını kabul etmemiz mümkün değil. Çöp konusunda kim ne derse desin çöp tesisinin Görele’ye kurulmasına izin vermeyeceğiz. Bu tür söylemlerle bizleri durduramazlar. Bu konuda kararlıyız. Ben şimdi soruyorum neden Görele? Giresun’un içinde çöp dökülecek Çavuşlu'dan başka bir yer yok mu? Dönüm dolaşıp neden Çavuşlu’ya geliniyor. Vali, Aydınlar beldesinde bulunan çöp tesisi yerine balıklama atladı, peki aynı vali Bulancak Kovanlı’daki alan için neden balıklama atlamadı. Çünkü Bulancak belediye başkanı mayıs ayında bir açıklama yaptı. Bırakın çöpün Kovanlık’a gelmesini, çöp kamyonlarının Bulancak ilçesi içersinden geçerken bırakacak olduğu kokuyu dahi teneffüs etmemiz mümkün değil diyor. Şimdi anlaşıldı mı neden Görele olduğu. Tıp Fakültesi Bulancak’a, cezaevi Espiye’ye, havaalanı Piraziz’e, çöplükte Görele Çavuşlu’ya layık görüldü. Böyle bir çöp tesisinin Çavuşlu’ya kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Haklı mücadelemizi hukuk çerçevesinde sonuna kadar savunmaya devam ettireceğiz” diye konuştu.

AK Parti Eynesil İlçe Başkanı İbrahim Topal, sorunu çözmek için çapa sarfedeceklerini ifade ederek, "Şuna tamamen katılıyorum neden Görele? Bir taraftan baskı oluyor o tarafa, yine başka bir yerden baskı oluyor o zamanda buraya. Bu konuyla ilgili tüm gerçekleri biliyoruz. Giresun’daki siyasilerin hangi partiden olursa olsun topu taca atmak. Biz Eynesil, Görele ve Çanakçı’nın çöp sorununu da çözmemiz gerekir. Bu sorunu çözmek için de çaba sarf edeceğiz. Gördüğüm kadarıyla burada bir platform oluşmuş, bu platformu güçlendirerek başta sayın valiye bu işin ciddiyetini anlatmak ve siyasilerle görüşerek Çavuşlu’ya yapılan çöp tesisine engel olabiliriz. Bu çöp sorunu AK Parti’nin, CHP’nin, MHP’nin veya diğer partilerin sorunu değil, bu bizim sorunumuz. Biz dediğim gibi en kısa zamanda Görele, Eynesil ve Çanakçı’nın çöp sorununu çözmemiz lazım. Eğer Çavuşlu’ya yapılan çöp tesisinden yapılacaksa üç tane yapılması lazım" dedi.

Giresun İl Genel Meclisi üyesi Arslan Nizamoğlu, "Birlikten kuvvet doğar. Birlikteliğimiz devam ettiği sürece biz her şeyi başarabiliriz. Başkalarının dediği ile bu işler olmuyor, önce halkın dediği olacak. Biz Sisdağı adı altında bir proje ürettik. Belki 20 defa uluslararası heyeti Sisdağı’na çıkardık. Buranın yaz ve kış turizmi ile ilgili Giresun ve Trabzon’u ayağa kaldıracak olan milli bir proje idi, ne yazık ki o proje havada kaldı. Ekmeğinize sahip çıkmazsanız el ekmeğinizi elinizden alır. Şimdi Trabzon ekmeği diye bakarsınız. Eğer Sisdağı’na bu proje gelmiş olsaydı şimdi çöp konusunu tartışıyor olmayacaktık. Biz vali beye birçok alternatif sunduk ama vali beyin katı tutumunu aşamıyoruz. Siz burayı tüfek zoruyla yapsanız bile çalıştırma şanslarının olmadığını, buranın çok hassas bir bölge olduğunu, çöp getiren araçların Çavuşlu’dan geçemeyeceklerini izah etmeye çalıştık" dedi.