Dün Kızıltaş köyünde yer alan HES inşaatında yaşanan heyelan sonucu toprak altında kalarak ölen işçilerden Eren Erdem, Kerem Erdem ve Kenan Özdemir'in cenazeleri, yakınları tarafından Dereli Devlet Hastanesi morgundan alınarak Kızıltaş köyüne getirildi.

Köy camisinde düzenlenen cenaze törenine, işçilerin aileleri ve yakınları, Giresun Vali Vekili Ahmet Yılmaz,Ak Parti Giresun milletvekilleri Mehmet Geldi ve Adem Tatlı, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Çetinbaş,Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İşçilerin cenazeleri, İl Müftüsü Necati Akkuş tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrasında aynı köydeki aile kabristanlıklarında toprağa verildi.

Kızıltaş Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Deneği Başkanı Sinan Erdem, cenazelerin toprağa verilmesinin ardından, yaşanan olaya tepki gösterdi.

Olay sonrasında şantiye yetkililerinin de köyden ayrıldığını öne süren Erdem, "Dünyada insan hayatı bu kadar ucuz değil. Şantiyede hiçbir yetkili yok, hepsi kaçmış. Yetkililer olay yoksa tedbir almıyor. Biz askerimize, polisimize taş atan olmak istemiyoruz. Bölge insanlarının bizlere sahip çıkmasını istiyoruz" dedi.

Heyelanda ölen işçilerden Mustafa Yiğit ise ilçenin Aksu köyünde kılınan cenaze namazının ardından aynı köyde defnedildi.