Giresun Valiliği tarafından Espiye'nin Karaovacık yaylasında başlatılan yıkımlar siyasilerin gündeminde yer almaya devam ediyor.

Giresun Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, Karadeniz'de başka illerin yaylalarında henüz bir yıkım söz konusu değilken Giresun'da meclis iradesi dışında başlatılan yıkımlardan siyasilerin tepki gördüğünü söyledi.

İl Genel Meclis üyelerinin hakarete varan tepkilerle karşılaştığını belirten Meclis Başkanı Osman Öden, " Meclisimiz 2011 yılından önce yapılan binaların yıkılmaması ve bu tarihten sonra ise tek tip projelerle yapılaşmanın sağlanması yönünde karar almıştı. Ancak henüz yönetmelik çıkmadığından dolayı bu tek tip projesi ise uygulamaya başlanmamıştır. Bu süreç içerisinde 2011 yılından önceki binalarında gelişi güzel yıkılması içimizi acıtmaktadır. Vatandaşlar bürokratlara gösteremediği yıkım tepkilerini biz seçilmişlere göstermektedir. Biz yıkımın başlamasının ardından halkın baskısı altındayız.Meclis üyesi arkadaşlarımız hakarete varan tepkilerle karşılaşmaktadır. Ebetteki biz yaylalarımızın talan edilmesine karşıyız ve korumalıyız. Fakat 2011 yılından önceki binaların kalması, daha sonra ise yerleşkelerin belirlenerek ruhsatlı tek tip projelerin uygulanması kararı alınmıştı. Buna rağmen yapılan yıkımlar seçilmişleri sıkıntıya sokmuş durumdadır"dedi.