61SAAT HABER SERVİSİ - Giresun'da 82 yaşındaki Yusuf Topal, evde bakım hizmeti gören eşinin ilaçlarını yazdırmak için Aile Hekimliği'ne gitti. Doktor Ö.Y. ile aralarında tartışma yaşandı. Doktorun 'beyaz kod alarmı' üzerine gelen polisler, Yusuf Topal'ı gözaltına aldı. Ters kelepçe takılan ve biber gazı sıkılan Topal, kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

BÜTÜN OLAYLARIN BAŞLANGICI BU İLAÇ!

Yaşanan olay üzerine doktor Ö.Y.’nin Yusuf Topal ile neden tartıştığı ve beyaz kod verdiği ortaya çıktığı. Yusuf Turgut  eşinin ilaçlarını yazdırmak için, İstanbul’daki aile hekimine gidemeyeceğinden misafir bulunduğu Giresun’da bir aile hekimine gitti. Burada doktor Ö.Y.’den Coumadin denen son derece tehlikeli bir kan sulandırıcı ilacı isteyip doktor Ö.Y.’nin ise bu ilacı hastayı görmeden yazamayacağını, yazması durumunda fazla geldiği takdirde kanama ile, az gelirse pıhtılaşma ile hastayı kaybedebileceğini söylemesi üzerine tepki gösterdiği bunun üzerinede doktorun “Beyaz Kod” verdiği iddia edildi.

SOSYAL MEDYADAN DOKTORA DESTEK…

Öte yandan sosyal medya üzerinden çok sayıda kişi doktora haksız suçlama olduğunu belirtip doktora destek oldu. Meslektaşları ise “Beyaz Kod” vermesini haklı olarak nitelendirdi.