Diyarbakır'ın Hani ilçesinde jandarma komutanlığına düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk'ün cenazesi, askeri kargo uçağıyla Ordu-Giresun Havalimanına getirildi.
Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından Ordu'ya gelen uçakta şehidin sözlüsü Aylin Şensöz de yer aldı. Şehidin akrabaları ve yakınları, cenazenin uçaktan indirilişi sırasında gözyaşı döktü. Şehidin sözlüsü Şensöz, yakınlarına koşarak ağladı.

Uçaktan indirilen şehidin cenazesi, askerler tarafından omuzlarda taşınarak cenaze nakil aracına alındı. Bu sırada şehidin yakınları, tabuda sarılarak ağıt yaktı.

Şehit Cantürk ile birlikte fotoğrafının basılı olduğu yastığı elinden bırakmayan Aylin Şensöz, "Biz evlenecektik seninle. Aşkım güle güle git. Aşkım ne olur beni bırakma" diyerek gözyaşı döktü. Yakınları, Şensöz'ü cenaze aracının yanından alarak sakinleştirmeye çalıştı.

Şehidin naaşı, Giresun Belediyesine ait cenaze nakil aracına konularak, konvoy eşliğinde Espiye Devlet Hastanesi morguna götürüldü. 

Karşılama törenine şehidin yakınlarının yanı sıra Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru ve çok sayıda vatandaş katıldı.