Afganistan Hazaraları Kültür Ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan "GÖÇ HİKAYELERİ PROJESİ" açılış programına Trabzon Vali yardımcısı Vekili Tolga Toğan, Göç İdaresi İl Müdürü Ramazan Latifoğlu, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt,Etüt Ve Proje İl Müdürü Mehmet Ali Akbulut, Büyükşehir genel sekreter yardımcısı Mehmet Yanık, Milli Eğitim Şube Müdüru Efkan Selami Topçu,İlçe Sağlık Müdürü Dr. Bünyamin Gürsoy, BMMYK Ankara saha Ofisi Müdürü Akif Atlı, BMMYK koruma birimi sorumlusu İsmet Yasak, BMMYK koruma birimi asitanı Enver Argunhan,Göçmen Eli Derneği başkan yardımcısı Adil Duman, Ortadoğu Göçmenler Derneği başkanı AbdullatifTabbara, Asam ofisi Trabzon sorumlusu NagihanŞenyil ve çok sayıda Afganistanlı, Iranlı, Iraklı, Suriyeli sığınmacı kardeşimiz ve Trabzon'lu davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Başta Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı takiben Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün Tanıtım videosu “ Büyüksün Türkiye” ve BM tanıtım ve Mülteci Videosu izletildi.

GÖÇ HİKAYELERİPROJESI’nin tanıtımınıMohammed Mehdi Mohibbi yaptı, Muhibbi Afganistan Hazarları Kültür ve Dayanışma Derneğin çalışmaları konusunda bilgiler Verdi.Muhibbi Proje Afgan Hazaraları Kültür Ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammet Gül tüm misafirlere teşekkür etti. 15 Temmuz şehitlerini minnet ile yad ederek her daim fadakar Türk halkına özellikle Trabzon halkına minnettarlığını bildirdi.

Ortahisar Halk Eğitim Müdürü Orhan Genç çalışmaların devamlılığı konusunu dile getirerek mesleki kurslarım önemine dikketçekti.Akif Atlı Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Ankara Saha Ofisi Müdürü Trabzon halkına ve yetkililerine teşekkür etti. Ve memnüniyetlerini dile getirdi.

Aile, Çalışma Ve Sosyal İl Müdürü Ahmet Kurt birlikte çalışmanın önemli olduğunu, dezavantajlı grupların desteklenmesi konusunda çalışmaların yapıldığını, Kadınlara yönelik bir Kadın kooperatifi kurulması için çalışmaları olduğunu dile getirdi.Ramazan Latifoğlu  Göç İdaresi İl Müdürü göçmenleri misafir olarak gördüklerini ve onların uyumu ile ilgili çalışmalar konusunda STK’ların önemini vurguladı.

Kapanış konuşmasında Dernek Başkanı Muhammet Gül tüm katılımcılara teşekkür etti. Projenin hayırlı uğurlu olmasını diledi.