61SAAT HABER SERVİSİ - 61saat’in telefon ile ulaştığı Çakıroğlu, “Valiliğin içerisinde olması ne kadar tuhafsa, absürt görünüyorsa, Kaymakamlığın taşınacağı yerde olması da bir o kadar absürt görünecek” dedi. 

Valilikte meydana gelen görüntüyü sadece valilik ve bürokrasi ile işi olan vatandaşların gördüğüne dikkat çeken Çakıroğlu, " Ama bu Meydan’a geldiği zaman, bunun çarpan etkisi daha fazla. Bu şehre gelen turist açısından da, şehrin imajı açısından da o çok yanlış bir yer seçimi olur. Yani Trabzon’da seçilebilecek en yanlış yer. Bundan daha kötü bir tercih yapamazlar. Kimin aklına geldiyse çok kötü” dedi. 

Çakıroğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Ben şunu biliyorum: 1990 yılların başlarında veya 80’li yılların sonunda Demokratik Almanya yıkıldığında Doğu Bloğundan Almanya’ya gelen sığınmacılar vardı. Onlar için neler yapıldığını biliyorum. 
Normalde bu tür şeylerle turist ve şehir yaşayanları yüz yüze getirilmez. Devlet kurumları bu işleri daha sessiz, hiç bir tarafı rahatsız etmeyecek şekilde, insan haklarına da saygılı şekilde icra ederler. 

Eğer samimi bir şey yapılıyorsa, bu tür şeyler göz önünde yapılmaz. Hiç kimse de bunun için cümle kurmaz, sebep olmaz. Orada olması bence yanlış.  Bunun yapılacağı yer, Göç İdaresinin olacağı yer, şehir merkezinden uzak olmalı. 
Niye şehrin merkezinde yapılıyor. Amacı ne?” diye sordu. 

Sözlerine "Neden Meydan, neden şehrin göbeği” diyerek sözlerine devam eden Çakıroğlu, "O yer seçimi çok yanlış. Göç İdaresi olabildiğince, şehir insanının uzağında faaliyet icra etmeli. Bunun iki tür faydası vardır. Yapılmış olan hayır, sonuçta devlet bunu insani vicdani reflekslerle yapıyor. Bunun biraz daha perdelenmiş şekilde yapılması lazım. Ama Meydan’da bunun yapma talebi, "ya bakın biz bu kadar şeyle uğraşıyoruz" görüntüsünü verme anlamına da gelir” diye konuştu.