İlk olarak Yardımlaşma Vakfı Özel Eğitim ve Uygulama Okulu’nu ziyaret eden Şengül Yavuz’u okul girişinde öğrenciler çiçeklerle ve küçük mehteranların yapmış olduğu gösterilerle karşıladı.

 Okulun anasınıfındaki küçük öğrencilerin etkinliklerine katılıp oyunlar oynayarak çocukların hoşça vakit geçirmelerine yardımcı olan Bayan Yavuz çocukların memnuniyetinden mutluluk duyduğunu söyledi.

 Okulda verilen eğitimler ve öğrencilerin durumları hakkında okul müdürü Coşkun Sağlam’dan bilgi alan Bayan Yavuz, daha sonra diğer sınıfları tek tek gezerek, çocuklarla yakından ilgilendi, velilerle sohbet etti.

 Şengül Yavuz ‘a okulu ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden öğretmenler ve veliler” Destekleriniz ve duyarlılığınızdan ötürü sizlere çok teşekkür ediyoruz. Sizlerin yanımızda olduğunuzu bilmemiz bizlere moral oluyor” şeklinde konuştular.

 Bu tür okullarımızın çoğalması gerektiğini söyleyen Şengül Yavuz,” Burada eğitim alan çocuklarımızın aldıkları eğitimlerle sayesinde hayata daha iyi hazırlandıklarını ve birçok dallarda başarılar elde ettiğini görmek bizlere mutlu ediyor. Bu noktada özverili çalışmalarından ötürü okul yöneticilerine öğretmenlerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum. Bizlerde sizler için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

 Yardımlaşma Vakfı Özel Eğitim ve Uygulama Okulu olarak özel gereksinimli çocuklarımız, masa tenisinde branşında Türkiye birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğü, atletsizim ve gülle atmada Türkiye üçüncülü, Ömer Halis Demir Türkiye Boccia yarışmasında takım olarak Türkiye ikinciliği elde etmiş ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasında Dinçer Özer Onuncu Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivaline özel eğitim okulu olarak katılmışlardır.

  SÜRMENE DE ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNE ZİYARET

 1995 yılında Bingöl’de şehit olan Ali İhsan Seymen’in annesi Zehra Seymen’e evinde ziyarette bulunan Bayan Yavuz, şehidimizin annesi Zehra hanımın hal, hatırını ve bir ihtiyacının olup olmadığını sorup bir süre sohbet etti.

Şengül Yavuz daha sonra 10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul’da meydana gelen menfur terör saldırısı sonucu yararlanan Gazimiz Polis Memuru Muammer Ateş’in ailesini ve yüzde 70 engelli olan kardeşi Pupul Ateş’i ziyaret etti. Aileye geçmiş olsun dileklerini ileten Bayan Yavuz, bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu.

 GİRİŞİMCİ KADINLARIMIZA TEŞEKKÜR

 Sürmene ilçesinde son olarak girişimci kadınlarımızın işyerlerini gezen  Bayan Yavuz, Sürmene Vakfının yürüttüğü bir proje kapsamında lokanta açan 47 yaşındaki kadın girişimci Fatma Güler’i işyerinde ziyaret etti. Fatma hanımın lokantasını gezen hanımefendi, kendisini cesaretinden ve emeğinden dolayı tebrik edip, bol kazançlar diledi.

 Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Fatma Güler de kendilerini ziyaret ederek moral verip desteklediği için Şengül Yavuz’a teşekkür etti.

 Bayan Yavuz ,ziyaret kapsamında ilçedeki diğer kadın girişimci 36 yaşındaki Nadiye Saraç’ı açmış olduğu giyim mağazasında ziyaret ederek, girişimcilik öyküsünü kendisinden dinledi. Nadiye hanımı cesaretinden dolayı kutlayıp, diğer kadınlarımıza örnek olması dileğiyle teşekkür etti.

 Şengül Yavuz’a Sürmene ilçesi ziyaretinde Sürmene Kaymakamı Oktay Erdoğan, eşi Şule Erdoğan, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ve eşi Gönül Üstün, Vali yardımcısı Ayhan Yazgan’ın eşi Dilek Yazgan, Esnaf Odaları Başkanı Selahattin İsmailoğlu eşlik etti.