GİRESUN (AA) - Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçeye bağlı Sağlık köyünün yöresel yemeklerinin tanıtımı ve turizme kazandırılması amacıyla hazırlanan projeye Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından hibe desteği sağlanacağını söyledi.

Ermiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının Sağlık köyünün yöresel ve geleneksel köy mutfağı ile doğal, tarihi ve kültürel mirasın korunması, geliştirilmesi, tanıtılması ve bölge turizmine kazandırılması olduğunu belirtti.

Proje kapsamında Sağlık köyü köy okulu ve bahçesini turizm kazandırarak yöre halkına ekonomik gelir kapısı oluşturmanın hedeflendiğini kaydeden Ermiş, "Projeyle Görele yöresel, yemek ve yiyeceklerin doğal, tarihi ve kültürel değerlerle beraber tanıtımını yapmak istiyoruz. Günümüzde birkaç günlük kurslar yapılmaktadır. Bu kursları yöresel yemekler için düzenleyip, alternatif turizm arayanlar için farklı bir deneyim imkanı oluşturarak sunum ve tadımı doğayla bütünleşik sergileyerek, yöreyi çekim merkezi haline getirmek istiyoruz." dedi.

Toplam bedeli 416 bin lira olan projeye 300 bin liralık DOKA desteği sağlanacağını aktaran Ermiş, şunları ifade etti:

"Görele, Giresun'un kültür ilçesidir. Görele'de Çepni folklorik kültürü yaşatılmaktadır. Kemençe ilçe için çok önemli bir müzik aletidir ve bu dalda çok önemli sanatçılar yetiştirmiştir. Bizler de bu anlamda bu tarihi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak, Sağlık köyünü turizm alanı yapmak için yola çıktık. Projemiz DOKA tarafından hibe desteği de kazandı. Görele Sağlık köyü köy okulunu yöresel Giresun mimarisini uygulayarak, turistlik bir köy mutfağı olarak restore ederek kültürel varlığımızın gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacağız."