61SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon'dan yola çıkan Ali Seferoğlu yönetimindeki 34 UNS 04 plakalı otobüs, dün gece saat 03.00 sıralarında Bayburt Organize Sanayi Bölgesi kavşağında kontrolden çıkarak yan yattı. Kazada, Trabzon’dan Kars’a kayak yapmaya gittikleri belirtilen Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Opr. Dr. İlkay Sitti (37) ile yine aynı hastanede görev yapan Uzm. Dr. Serap İskender’in 8 yaşındaki kızı Ceyda İskender ve özel bir hastanede görevli Opr. Dr. Kırhan Gençosmanoğlu’nun oğlu Kıvanç Gençosmanoğlu (16) hayatlarını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Yaralıların çoğu Bayburt Devlet Hastanesi'nde tedavi edilirken, durumu ağır olan Dr. Serap İskender Bayburt’taki ilk müdahalenin ardından Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne sevk edildi. 

DR. SİTTİ’NİN CENAZESİ İZMİR’E GÖNDERİLDİ

Kazada hayatını kaybeden Dr. İlkay Sitti’nin cenazesi dün düzenlenecek tören için Trabzon’a getirilirken bugün sabah saatlerinde de uçak ile ailesinin yaşadığı İzmir’e gönderildi. Dr. Sitti, burada düzenlenecek cenaze namazı ile toprağa verileceği öğrenilirken 16 yaşında ki Gençosmanoğlu ve 8 yaşında ki İskender için ise İskenderpaşa Camiinde kılınan cenaze namazı ile son yolculuklarına uğurlandı.

SABAH KARNE ALDILAR ÖĞLEN CENAZEYE KATILDILAR
İki çocuğun cenazesi caminin avlusunda yan yana koyulurken, aileleri de cenazelerin başında taziyeleri kabul etti. Gözyaşlarına hakim olamayan aile üyelerini cenazede yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazına ise yağmura rağmen vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. İki gencin arkadaşlarının da katıldığı cenaze namazında gözyaşları resmen yağmura karıştı. Sabah okulların yarı yıl tatiline girmesinden dolayı karnelerini alan Gençosmanoğlu ve İskender’in arkadaşları, öğlen ise arkadaşlarını son yolculuğuna uğurladı. İskender ve Gençosmanoğlu’nun arkadaşları, cenaze namazının ardından gözyaşlarına hakim olamazken, “İnanıyoruz. Nasıl olur. Sanki ölmediler” şeklinde ki sözleri ise cenazeye katılanların yüreklerini burktu.

Cenaze namazının ardından İskender’in cenazesi Yomra Taşdelen Köyünde, Gençosmanoğlu’nun cenazesi ise Merkez Yeşilbük köyünde toprağa verilmek üzere yola çıktı.  

 


GÖZYAŞLARI YAĞMURA KARIŞTI paylaşan: 61saat