Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, 2023 yılı ihracat stratejisine erişmek için güçlü Türkiye'nin yolunun, güçlü şehirlerden geçtiğini, Trabzon'un bu anlamda üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdiğini bildirdi.

Gürdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından her yıl düzenlenen ilk bin ihracatçı araştırmasının sonuçlarına göre, bu yıl Trabzon'dan, ilk 500 firma listesinde 9 firmanın yer aldığını belirtti.

Fındık, yaş meyve ve sebze sektörlerinde ihracat şampiyonları çıkaran Trabzon'dan ilk 500 ihracatçı listesine giren 9 firmanın önemli başarıların altına imza attığını ifade eden Gürdoğan, bu sektörlerin yanı sıra taşıt araçları yan sanayi sektöründeki bir firmanın da listede yer almasının, önemli bir başarı olduğunu vurguladı.

Gürdoğan, küresel krize ve yaşanan tüm sıkıntılara rağmen Trabzon'un başarısını artırmasının takdir edilecek bir gelişme olarak değerlendirilmesi gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"2023 yılı ihracat stratejisine erişmek için güçlü bir Türkiye'nin yolu, güçlü şehirlerden geçmektedir. Trabzon bu anlamda üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmektedir. Önümüzdeki yıllarda, Trabzonlu firmalarımızın başarısının artarak devam edeceğine inanmaktayız. Söz konusu firmalarımızın başarılarını tekrar kutlar, ihracatımıza ve bölgemize yaptıkları katkılarından dolayı şükranlarımızı sunarız."