Trabzon Özel Gülbaharhatun Eğitim Kurumları tarafından geçtiğimiz hafta sonu yapılan ve 105 farklı ilköğretim okulundan 768 öğrencinin katıldığı Fen-Matematik Yarışması(FEN-MATYA)'nda dereceye girenler ödüllendirildi.

Gülbaharhatun Eğitim Kurumları İlköğretim Müdürü Hüseyin Çepik, okul konferans salonunda yapılan törende yaptığı konuşmada, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri FEN-MATYA'ya büyük ilginin olduğunu söyledi. Yarışmaya, Trabzon genelindeki 105 farklı ilköğretim okulundan 768 öğrencinin katıldığını anlatan Çepik, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin yarıştığı sınav sorularının TÜBİTAK soruları düzeyinde güçlü bir seçici kurul tarafından hazırlandığını belirtti. Yarışmayı düzenlemelerindeki amacın, özellikle şehir merkezleri dışında kalan öğrencilerin durumunu da görmek olduğunu dile getiren Çepik, "Yarışmaya Trabzon'un en ücra köşesindeki okullardan da katılımlar oldu. Oradaki öğrencilerinde çok başarılı olduklarını bu sınav sonuçlarıyla gördük." ifadelerini kullandı.

Akçaabat Kaymakam Abdul Rauf Ulusoy da eğitimin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, "Bu tür yarışmalarla öğrenciler kendi aralarında tatlı rekabete giriyorlar. Onların bu azmi ve başarısı bizlere sevindiriyor. Bu yarışmayı düzenleyen Gülbaharhatun Eğitim Kurumları yöneticilerine ve çalışanlarını tebrik ediyorum." dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Çakır da bu tür yarışmalarda kaybeden tarafın olmadığını dile getirdi. Çakır, ayrıca 2011 ösym verilere göre 5 dalda Türkiye 1.'liği elde eden Gülbaharhatun Eğitim Kurumları'na başarı belgesi verdi.


Törende daha sonra, yarışmada dereceye giren öğrenciler ile rehber öğretmenlerine ödülleri verildi. Öğrencilere, madalya ve plaketin yanı sıra çeşitli hediyeler verildi.

FEN-MATYA'da birinciliği, 5. sınıflarda Araklı Yılmaz Çebi İlköğretim Okulundan Emin Kol, 6. sınıflarda Of Miktat Sarıailoğlu İlköğretim Okulundan Furkan Baştan, 7. sınıflarda Yomra Merkez İlköğretim Okulundan Elif Asude İşler, 8. sınıflarda ise Beşikdüzü Merkez İlköğretim Okulundan Şerife Özdemir elde etti.