Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar www.61saat.com’a il başkan adaylığı ile ilgili ilk açıklamasını yaptığında galiba olaya biraz at gözlüğü ile baktık, onu anlayıp kavrayamadık.

Açıklamasından sonra kendisini arayanlara “Adnan Günnar demek zorunda kaldım, gazeteci çok ısrar etti” dese de aslında Bakan Bayraktar bağıra bağıra söylemek istiyordu Adnan Günnar ismini.


Çünkü yardımcısı Muhammet Balta’ya en ağır hakareti yapan kişiydi Adnan Günnar’ın karşısında olan. Ve Balta, Bayraktar’a bu meseleyi en ince detayına kadar anlatmıştı.


O açıklamadan sonraki yazımı Adnan Günnar adaylığını açıklarsa Bakan Bayraktar’ın konumu ne olur onu da Günnar açıkladığı zaman irdeleyelim diye noktalamıştım.


Merak edenler buraya tıklayarak bir önceki yazımı okuyabilir

Şimdi dönelim Ak Parti Trabzon İl başkanlığına aday olduğunu seçime 3 gün kala açıklayan mevcut il başkanı Adnan Günnar’a.


Kendisi de çok memnun değildi işlerin böyle son dakikaya kalmasından. Ankara’da da bu serzenişini yakın bir dostuna ifade etmişti.
Öncelikle kendisine hayırlı uğurlu olsun diyorum.


Bana 3 gün önce birisi “Ak Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, adaylığını Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Faruk Kanca ile birlikte açıklayacak, Mustafa Yanmış da listesine girecek dese…
Kahkahaya boğulur,

“Sen hangi şehirde yaşıyorsun” derdim karşımdakine.
Bu düşüncem Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Ankara’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünde bile değişmemişti.
Çünkü benim tanıdığım Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, inanmadığını, güvenmediğini alenen söylediği bir kişiyi desteklemez, onunla aynı kulvarda koşmazdı.


Gelin görün ki dün Ak Parti Trabzon İl başkanlığı binasındaki o fotoğrafı, Ak Parti’de işleyen siyaset düzenini partinin tabanındaki en derin insanlar gibi bende tam manasıyla çözememişim.
Dünkü toplantının en kısa özeti şuydu.
Bu partinin kural koyucusu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onun kuralına göre oynamak istemeyenler lütfen saha dışına çıksın.
İşte Faruk Kanca da, Mustafa Yanmış da, Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’da bu noktada tıkandı…


Onları sahaya sokan forma Ak Parti formasıydı. O formanın patenti de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’daydı.
Ya formayı çıkaracaktılar, ya da aldıkları bu yaralayıcı darbeye rağmen sahada mücadeleye devam edecektiler.
Belki idealleri uğruna, belki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a olan vefa ve sadakatleri uğruna…

Peşin konuşmayalım. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hafta sonu Trabzon’da. Teşkilatlar ve yukarda adı geçenler onu en güzel şekilde karşılayacak, ağırlayacak uğurlayacaklardır.

Fakat sonrasında yine derin bir kriz, derin bir mücadele başlayacaktır.
Bunu kimse inkar edemez.


Belki de istifalar gündeme gelecektir en büyük makamlarda... Kimbilir…
Çünkü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’da ki dengeleri değiştiren çok kritik bir hamlede bulunmuştur.


Trabzon’daki güç gösterisinin galibini ve mağlubunu alenen ilan etmiştir.
Bundan sonra yaşanacak her güzel şeyin olduğu gibi kötü senaryolarında sorumlusu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olacaktır…