61SAAT HABER SERVİSİ

Gümrükçüoğlu, “Biz Adana’nın Aladağ ilçesinde 11 çocuk ve bir de orada çalışan vatandaşımız olmak üzere elim bir şekilde hayatını kaybetmişine ne kadar üzüldük. Ama üzülmekle iş kalmamalı hususunda söylediklerinize yürekten katılıyoruz. Toplumda farkındalığı oluşturmak için hepimiz görevliyiz. 
Bu kurum, kuruluşlara, toplu ikamet edilen yerlere, öğrenci yurtlarında bulunan insanlara rutin itfaiye eğitimi, sordunuz… Bu belli program dahilinde sürdürülmektedir. Buna ben bizzat şahidim. Bunların her eğitimin sonunda sertifikaları düzenlenmekte. 
Tek başına eğitim her şeyi halletmemekte. Yapı kullanmasını alan insanımız maalesef, yangın merdivenlerinin o vakada da görüldüğü gibi her hangi bir kapısının kapatılması, iptal edilmesi gibi sonuçların ortaya çıkmaması için zaman zaman kontrolleri muhakkak devam ettiriliyor. Ama bu konuda farkındalıkla kast ettiğinizin büyük yararı var. 
Bu konuda her birimiz müfettiş denetleyici olmamız lazım. Süreç içinde tekrar tekrar kontrollerde yetişebilmek bakımından insanlarımızın bize bilgi vermesi ehemmiyete haiz. Bu sorumluluğu herkesin hissetmesi, yapı kullanmayı aldıktan sonra öte beriyi kapatmaması şarttır. İtfaiyemiz o kontrolleri sürdürmekte. 
Bizim şuan da itfaiye bölgemizde yüksek binalara ulaşacak aracımız mevcut. İtfaiyemizi geliştirmeye gayret ediyoruz.
 Yurt pansiyon otel sizin dediğiniz gibi öncelikli denetlemeye sahip…