61SAAT HABER SERVİSİ

2014 Mahalli seçimlerinden sonra kurulan Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ilk belediye başkanı olan Gümrükçüoğlu, her yıl yaptığı değerlendirme toplantısında bugün ilginç bir yöntem seçti. Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’da yapılan hizmetleri basın mensupları ile gezerek hem anlattı hem de yeni projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Gümrükçüoğlu, bu sırada son teknolojiyi de kullandığı görüldü.

Telsiz mikrofon ve hoparlörle alanları gezen Başkan Gümrükçüoğlu burada hizmetleri anlattı.

Toplantı ilk olarak Trabzon Belediyesinin eski tarihi binasında başladı. Gümrükçüoğlu, ilk olarak binanın tarihi geçmişinden ve Meydan Parkı Dönüşümünden bahsetti. Gümrükçüoğlu, “Birinci etap başladığında Meydan Parkı sandalyelere sıkışmıştı. 4 bin 500 metre karelik etrafın alanındaki trafik akışısnadan kurtulması isteniyordu. Bu gerçekleştirildi. Bu alan bütün Trabzon’a ve bütün Türkiye’ye, kazandırıldı. 3 vardiye olarak yerine getirilmesine çalışılırken esnaflarımız günlük alışverişlerinden dolayı biraz şikayetçi olsalarda bugün 24 saat yaşanan meydanın en çok kazanan esnafı oldular. Şimdi 2. etabı bitirildi. Bu 2. etabın en büyük örneği bu tarihi bina... “

Başkan Gümrükçüoğlu, Meydan Parkı 1. ve 2. Dönüşümlerinin tanıtımının ardınndan üst açok otobüsle yapılan veya devam eden projelerin olduğu bölgeleri basın mensuplarına götürerek burada yerinde anlatım yaptı. 

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinin olduğu bölgeye yapılan ziyarette, Başkan Gümrükçüüoğlu, projenin 5 yılı alabileceğini söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu, “Şehri düşünen şehri seven Çömlekçi Kentsel dönüşü projesinden vazgeçmez. 
 Bu önemli bir külfet ve önemli bir zamandır. Önemli olan vazgeçmeden adım adım devam etmek gerek.  Şuanda Türkiye’nin kentsel Dönüşüm gibi önünde bir çok iş var. Bazıları aciliyetten öne geçmektedir. Zaman ve zemin olarak geçeblir. Bu gaye terk edilmekten sonra o aciliyetler yerine geitirilip yaşanılır mekanlar haline geldikten sonra burada ki gayretler hızlandırıcı dönemlerle sonuçlandırılacaktır. Çömlekçi Kentsel Dönüşümüne gireken, bazı basın yayın organlarında haklı olarak duyumlar oldu. Bu duyumlarda ödemeler durduruldu kaldırılıyor mu?
 Hayır.. 
Böyle bir şey bana resmi olarak iletilmedi. Hemen o gün TOKİ Başkanımızı aradım. Öyle bir şey söyleniyor. "Hayır" dedi.. Eskiden olduğu gibi anlaşmaların devam ettiği yerlerde sürdüreceğiz diye kanaati belirttim.Ankara’ya gittim. Projeye masaya yatırıldı. Harfiye yerine getirliecekk” dedi.

KARAGÖZ MEYDANI
Karagöz Meydanı vardı. O Karagöz Meydanı bizim küçücük çocukluğumuzda mevcuttu. Tarihi bir meydandı. O Karagöz Meydanını gerçekleştirmenin adımını attık.  Cudibey Ortaokulunu Tabakhane Vadisinde TOKİ’nin kamulaştırdığı yerlerden yer satın alarak, Öğretmen Evimize yer satın alarak orada yapımına başlandı. Cudibey Ortaokulu ve Trabzon Öğretmen evi Tabakhane Vadisinde en nezih yerine kavuşturulmuş olacak. 
Milli Eğitim Bakanı 80 yataklı öğretmen evini 160 yataklı yapacaksın dedi. "Tamam" dedik. Anahtar tesliminde alırsın orayı dedi. 
26 Milyon 660 bin TL ile birlikte ihalesi gerçekleştirildi. Alanı da TOKİ’den 10 yıl taksitle aldık. 
Karagöz Medanı okul ve öğretmen evi için kapasitelirin de geliştirerek yapacağımız büyük hizmetin iş ve işlemleri tamamlanıp yapımı safhasına geçildi. 

YYAVUZ SELİM BULVARINDA TAM OTOMATİK OTOPARK
25 Trilyon kamulaştırma verdik. Kamulaştırmada insanların dürüst ve adaletli davranmasını istedik. Burada tam otomatik katlı otoparkı gerçekleştiriyoruz. Trabzon’a en güzel yapılacak hizmetlerden biri budur. Bu vesileyle insanlarımızın otopark kullanmasını rica ediyorum. İnsanlarımız bu otoparklara araçlarını bıraksın 50 metre 100 metre yürüsünler. Orta yerde araçlarımızı bırakmayalım. Otoparklardan faydalanalım. Bu otoparkın nihayeten kapasitesi buradang eçen araç trafikleri de her şey santim santim hesap ederek gerçekleştirildi. 310 araçlık bir otopark haline getirilmiş olacaktır. 

MEYDAN PARKI 3 ETAPTA OTOPARK... 
 Meydan Parkı 3. etapta 400 küsür araçlık olacak. 

YAVUZ SELİM’DE 750 ARAÇLIK OTOPARK VAADİ
O 750 ile ulaşacak olan otopark o otopark yapılanca Karagöz Meydanı yapılınca alttan Danıştay’dan aldığımız izinle geçit sağlanıp otopark 750’ye bağlanacak. 750’den fazlaya ulaşırız da o gün ki hesaplarla olur. 

KADINLAR HALİNDE TOKİ BELEDİYE DEVRETTİ.. 
Kadınlar Halindeki oradaki esnaflar zarar görmemesi için kamuya ödeyen borçları ödeyenlerin her zaman başımızın üstünde yeri olacaktır. Orada önemli özellik var. Kadınlar Hali bizim mükliyetimizdeydi.  Anlaşma gereği TOKİ’ye bıraktık. Kadınlar halinin ihalesini biz yapacağız yapımını da biz yapacağız. TOKİ o konudaki hakkını bize devretti. Mimarlar odasıyla hazırladığımız o tarihi projeyi yerine getireceğiz.

REŞADİYE KAVŞAĞI ÜST GEÇİDİ

Bu itfaiye üst geçidinin yapılması için 10 defa Cengiz Çolak ve ben acaba dalçık yapabilir miyiz diye ısrar ettik ama teknik oarak imkansız denildi. Hollanda’da deniz seviyesinin altında yapılıyor dedik ,Evet ama orada yer altı suyu akıntısı varsa yapılmıyor denildi. Burada yer altı suyu var denildi. Üst geçidin olması söz konusuyken. Şimdi ortada bir şey çıkıyor. Şurada bir enzin istasyonu 5 litre fazla satacağım. Ya halkın menfaati. Şehrin menaati. Babanın yeri olsa da verilin paran istimlak edilir. Kaldı ki orası belediyenin yeridir. Aslolan algı operasyonu yapmaya yönelmemektir. Bu üst geçidi önce öneren kimdir. TMMOB.. Üst geçidi önermişler. Sonra öyle veya böyle.. Üst geçidi öyle önermedikte güney kuzey istikametinde nerdik. Yarısından az olduğunu bimeyen mi var. Doğruyu yapacağız.

GÜLCEMAL, TRABZON MEYDANINDAN DAHA UZUN MENDİREĞE SAHİP... 5 YIL SONRA HİZMETE AÇILACAK
Gülcemal Balkan harbine asker götüren varpur. Tarihi çok büyüktür. Gülcemal’de 1. etabı yapmaktayız. Buna ilaveten 2. 3 etaplarıyla Kemerkaya’ya kadar ulaşacağız. Gülcemale tarihi Trabzon meydanının mendirek uzunluğunda daha fazla. Çok büyük emekle ortaya koyulmuş bir yatırım. Denizle buluşmak isteyen denizle buluşacaktır iç alandı. Buranın yatırmı devam etmektedir. Bir 5 yıl sonra bu yatırım veya o 5 yıla gitmeden çeşitli bölümleriyle hizmete açılmış olacaktır.

RAYLI SİSTEM PROJESİ İÇİN 3 MİLYON MASRAF

3 milyon civranıda masrafla Raylı Sistemin projesini bitirdik tamamladık. Projenin masrafı bu... 1. Uygulama proesi de hazırdır. İikinci ve en sağlam yol olan Ulaştırma Bakanlığı Alt Yapı Genel Müdürlüğüne devretme hazırlığındayız. Erzincan’da, Erzurum’da olduğu gibi yatırımlarına almalarını takip deeceğiz. Hafif Raylı Sistem şehri zazandırma yolunda adımlar devam edecektir. Zaman almış olsada süreç içinde önemli bir alışkanlık olmuş olan günlük yaşayışı pozitif etkileyen çalışmadır.