Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl, Yenimahalle İpekyolu Fuar Alanı’nda altıncısını gerçekleştirdiği geleneksel Ramazan etkinlikleri olanca hızıyla devam ederken vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

KONFERANS VE KONSER
Dün akşam Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı Seyfullah Kınalı ile birlikte iftar sonrasında gerçekleştirilen etkinliklere katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonlular ile birlikte Prof Dr. Necmettin Alkan’ın “Bilinmeyen Yönleri ile Sultan Abdülhamid” konulu konferansını ve ilahi sanatçısı Mustafa Fidan’ın konserini ilgi ile takip etti.

TRABZON MESAJ VERİYOR
Konserin ardından Fidan’ı çiçek vererek tebrik eden başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’un Ramazan’da İslam dünyası ve tüm dünyaya mesaj verdiğini ifade ederken, “Dua ediyoruz ki, kırgınlıklar kalksın, hoşgörü içinde olalım, İslam dünyasında kardeşkanı ortadan kalksın, mezhepler arası çatışmalar olmasın ve dünya Müslümanları gördüğü zulümlerden birlik içinde çıkabilsin” diye konuştu.

GENÇLERE DİNİ ÖĞRETİN
İlahi sanatçısı Mustafa Fidan’ın çok güzel ilahi okuduğu gibi Kur’an-ı Kerim’i de çok güzel okuduğunu katılımcılara aktaran Başkan Gümrükçüoğlu, “Dolayısıyla ne yapmamamız lazım: Geleceğimiz olan genç kardeşlerimizi böyle yetiştirmeye çalışmamız lazım. Çocuklarımızı, Allah’ı (c.c.) tanıyan O’na kulluk eden, Peygamberi (s.a.v.) tanıyan O’na hürmetlik eden, Kur’an-ı Kerim’i bilen, ahlaklı, dürüst, ilkeli insan olarak yetiştirirsek gözümüz arkada kalmaz, böylece dünya insanlığı da barış ve kardeşliğe kavuşabilmiş olur” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN İMZASINI ATTI 
Konuşmasının ardından Ramazan etkinliklerinin gerçekleştirildiği fuar alanını gezerek vatandaşlar ile hasbihal olan Büyükşehir Belediye başkanı Gümrükçüoğlu, Trabzonspor taraftar derneklerinin, şike davasında hakkın sahibe teslim edilmesi ve suçluların cezalandırılması için başlatmış olduğu “Adalet için Feneri Yak” kampanyasına imza attı ve “Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Herkesi imzaya davet ediyoruz. İmzasını atmayan mutlaka atsın” dedi.